Publicat pe

Dimensionare panouri radiante pentru spații cu înălțimea mai mică sau egală cu 3 m

panou-radiant-instalat-pe-tavan

Pentru încălzirea spațiilor cu înălțimea mai mică sau egală cu 3 m pornim de la 20 w/mc și majorăm procentual în funcție de caracteristicile camerei, după cum urmează (la sfârșit voi da și un exemplu):

Continuă să citești Dimensionare panouri radiante pentru spații cu înălțimea mai mică sau egală cu 3 m

Publicat pe

De ce recomandăm Panourile Radiante Ecosun?

panouri-radiante-ecosun-tavan-001

1. Pentru ca sunt panourile radiante cu cel mai bun raport calitate-pret de pe piata romaneasca, fiind testate ani de zile pe piata vest-europeana;

2. Prezinta RANDAMENT MAXIM, avand suprafata granulara, prin depunerea de TERMOCRYSTAL (marca inregistrata FENIX), ce favorizeaza marirea cu aproximativ 2,5 ori a suprafetei active a panoului. Puterea radianta in infrarosu este direct proportionala cu marimea suprafetei active a panoului, astfel ca Panourile radiante ECOSUN au cel mai bun raport radiant/convectie, comparativ cu panourile radiante cu suprafata fina sau cu panourile radiante cu suprafata din sticla.

3. Panourile Radiante Ecosun distribuie uniform radiatia, avand raza de actiune circulara (practic 180°), datorita faptului ca inclusiv partile laterale incalzesc radiant, avand depunere de TERMOCRYSTAL.

Continuă să citești De ce recomandăm Panourile Radiante Ecosun?

Publicat pe

Panouri radiante de joasa temperatura (Low Energy)

Panou Radiant Dragus 400wPanourile radiante de joasa temperatura (low energy) sunt panouri radiante cu infrarosu destinate incalzirii locale. Panourile radiante de joasa temperatura (low energy) se instaleaza in apropierea biroului sau a altei zone de lucru, pentru incalzirea persoanei care lucreaza in perimetrul respectiv.

De asemenea, se pot instala in zona picioarelor, asigurand confortul termic necesar desfasurarii activitatii in bune conditii.

Totodata, se pot folosi si la saunele cu infrarosu. Continuă să citești Panouri radiante de joasa temperatura (Low Energy)

Publicat pe

Incalzire industriala. Incalzire hale industriale cu panouri radiante

panouri-radiante-incalzire-industrialaIncalzirea spatiilor industriale (halelor industriale) presupune, in principal, incalzirea unor incaperi cu volum mare. Exista diferite tipuri de cladiri, cu diferite inaltimi, in care se desfasoara diverse activitati, alegerea solutiei potrivite pentru incalzire fiind un proces foarte important pentru minimizarea consumului de energie si atingerea confortului termic dorit.

Una dintre cele mai bune, daca nu chiar cea mai buna solutie de incalzire a spatiilor industriale, o reprezinta incalzirea cu panouri radiante. Continuă să citești Incalzire industriala. Incalzire hale industriale cu panouri radiante

Publicat pe

Panouri Radiante Ecosun

Panouri Radiante EcosunPanourile Radiante Ecosun sunt panouri radiante cu infrarosu concepute atat pentru incalzirea spatiilor rezidentiale (in varianta Ecosun U), cat si pentru incalzirea spatiilor industriale (in varianta Ecosun S+).

Produse in Cehia de firma FENIX, panourile radiante Ecosun sunt panouri radinate cu infrarosu de calitate superioara, calitate recunoscuta si apreciata la nivel mondial, dar mai ales pe piata vest-europeana. Continuă să citești Panouri Radiante Ecosun

Publicat pe

Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri Radiante cu Infrarosu

Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri RadiantePentru dimensionare si stabilirea costurilor de achizitie si consum aferente incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu avem in vedere un apartament de 56 mp (suprafata utila), h=2,5 m, cladire construita din placi de beton, izolata pe exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime. Apartamentul este situat la etajul 4/8, apartamentele din jur fiind locuite si incalzite. In tot apartamentul exista geamuri termopan. Apartamentul este orientat spre Sud. Este situat in Bucuresti. Continuă să citești Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri Radiante cu Infrarosu

Publicat pe

Panouri Radiante cu Infrarosu. Sfatul medicului

panouri-radiante-sfatul-mediculuiAcest articol este realizat pe baza raspunsului medicului Dr. Balcan Anisoara, medic indrumator pe forumul forum.romedic.ro, la comentariul d-lui Deznan Toni, utilizator in cadrul acestui forum.

Ideea elaborarii acestui articol a luat nastere in urma comentariilor primite la cateva postari de ale noastre pe pagina de FACEBOOK (https://www.facebook.com/panouriradianteinfrarosii), prin care oamenii au catalogat panorile radiante cu infrarosu ca fiind generatoare de efecte negative pentru organismul uman. Continuă să citești Panouri Radiante cu Infrarosu. Sfatul medicului

Publicat pe

Avantajele incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu

Avantajele incalzirii cu panouri radiante cu infrarosuCum gazele naturale s-au scumpit si se vor mai scumpi considerabil in urmatoarea perioada, Romania luand un angajament fata de Comisia Europeana si Fondul Monetar International in acest sens, nevoia de a trece la un sistem de incalzire pe baza de energie electrica a crescut tot mai mult.

Noi promovam un sistem de incalzire electric, dar nu orice sistem. Promovam panourile radiante cu infrarosu, sisteme revolutionare de incalzire, economice, ce asigura o incalzire uniforma, sanatoasa, cu efecte benefice atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Continuă să citești Avantajele incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu

Publicat pe

Plasme Termice Radiante – Panouri radiante infrarosu cu aspect de plasma

plasme-termice-infrarosuPlasmele Termice Radiante cu Infrarosu sunt panouri radiante cu Infrarosu cu suprafata de sticla sau ceramica.

Circuitul de argint transmite caldura sticlei care, prin incalzire, va emite radiatie infrarosie. Apoi, caldura va fi transmisa corpurilor din incapere, care o vor acumula si o vor elibera la randul lor in aer.

Cu un design modern, plasmele termice radiante cu infrarosu se comporta ca niste adevarate capodopere, satisfacand chiar si cele mai exigente gusturi. Ele imita foarte bine televizoalele cu plasma, de aici tragandu-si si numele de plasme termice. Continuă să citești Plasme Termice Radiante – Panouri radiante infrarosu cu aspect de plasma

Publicat pe

Panouri Radiante cu Infrarosu. Intrebari si raspunsuri

Panouri radiante cu infrarosu. Intrebari si raspunsuriPanourile radiante cu infrarosu produc lumina vizibila in timpul noptii?

Nu, panourile radiante cu infrarosu nu produc lumina. Toata energia electrica pe care o consuma panourile radiante cu infrarosu se transforma cu un randament de aproape 100% in caldura.

Radiatia infrarosie produsa de panourile radiante cu infrarosu este daunatoare organismului uman? Continuă să citești Panouri Radiante cu Infrarosu. Intrebari si raspunsuri