Publicat pe

Dimensionare panouri radiante pentru spații cu înălțimea mai mică sau egală cu 3 m

panou-radiant-instalat-pe-tavan

Pentru încălzirea spațiilor cu înălțimea mai mică sau egală cu 3 m pornim de la 20 w/mc și majorăm procentual în funcție de caracteristicile camerei, după cum urmează (la sfârșit voi da și un exemplu):

Continuă să citești Dimensionare panouri radiante pentru spații cu înălțimea mai mică sau egală cu 3 m

Publicat pe

De ce recomandăm Panourile Radiante Ecosun?

panouri-radiante-ecosun-tavan-001

1. Pentru ca sunt panourile radiante cu cel mai bun raport calitate-pret de pe piata romaneasca, fiind testate ani de zile pe piata vest-europeana;

2. Prezinta RANDAMENT MAXIM, avand suprafata granulara, prin depunerea de TERMOCRYSTAL (marca inregistrata FENIX), ce favorizeaza marirea cu aproximativ 2,5 ori a suprafetei active a panoului. Puterea radianta in infrarosu este direct proportionala cu marimea suprafetei active a panoului, astfel ca Panourile radiante ECOSUN au cel mai bun raport radiant/convectie, comparativ cu panourile radiante cu suprafata fina sau cu panourile radiante cu suprafata din sticla.

3. Panourile Radiante Ecosun distribuie uniform radiatia, avand raza de actiune circulara (practic 180°), datorita faptului ca inclusiv partile laterale incalzesc radiant, avand depunere de TERMOCRYSTAL.

Continuă să citești De ce recomandăm Panourile Radiante Ecosun?

Publicat pe

Panouri radiante de joasa temperatura (Low Energy)

Panou Radiant Dragus 400wPanourile radiante de joasa temperatura (low energy) sunt panouri radiante cu infrarosu destinate incalzirii locale. Panourile radiante de joasa temperatura (low energy) se instaleaza in apropierea biroului sau a altei zone de lucru, pentru incalzirea persoanei care lucreaza in perimetrul respectiv.

De asemenea, se pot instala in zona picioarelor, asigurand confortul termic necesar desfasurarii activitatii in bune conditii.

Totodata, se pot folosi si la saunele cu infrarosu. Continuă să citești Panouri radiante de joasa temperatura (Low Energy)

Publicat pe

Incalzire industriala. Incalzire hale industriale cu panouri radiante

panouri-radiante-incalzire-industrialaIncalzirea spatiilor industriale (halelor industriale) presupune, in principal, incalzirea unor incaperi cu volum mare. Exista diferite tipuri de cladiri, cu diferite inaltimi, in care se desfasoara diverse activitati, alegerea solutiei potrivite pentru incalzire fiind un proces foarte important pentru minimizarea consumului de energie si atingerea confortului termic dorit.

Una dintre cele mai bune, daca nu chiar cea mai buna solutie de incalzire a spatiilor industriale, o reprezinta incalzirea cu panouri radiante. Continuă să citești Incalzire industriala. Incalzire hale industriale cu panouri radiante

Publicat pe

Panouri Radiante Ecosun

Panouri Radiante EcosunPanourile Radiante Ecosun sunt panouri radiante cu infrarosu concepute atat pentru incalzirea spatiilor rezidentiale (in varianta Ecosun U), cat si pentru incalzirea spatiilor industriale (in varianta Ecosun S+).

Produse in Cehia de firma FENIX, panourile radiante Ecosun sunt panouri radinate cu infrarosu de calitate superioara, calitate recunoscuta si apreciata la nivel mondial, dar mai ales pe piata vest-europeana. Continuă să citești Panouri Radiante Ecosun

Publicat pe

Totul despre termostate ambient (termostate de camera)

Termostate ambient (termostate de camera). Generalitati

termostat-electronic-wireless-programabil 8ANumele de termostat deriva din grecescul thermos (fierbinte, incalzire) si statos (a mentine, a regla).

Termostatele ambient (termostatele de camera) sunt regulatori de temperatura ce comanda pornirea/oprirea sistemului de incalzire. Temperatura aerului din incapere este sesizata de catre termostat si cand aceasta scade la o valoare sub cea reglata lasa instalatia de incalzire sa functioneze, iar cand temperatura aerului atinge valoarea setata stabilita inchide echipamentul de incalzire pe care il comanda. Utilizarea optima a unui termostat ambient (termostat de camera) consta in gasirea valorii celei mai scazute de reglaj a temperaturii la termostat, care sa ofere confortul termic dorit. Continuă să citești Totul despre termostate ambient (termostate de camera)

Publicat pe

Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri Radiante cu Infrarosu

Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri RadiantePentru dimensionare si stabilirea costurilor de achizitie si consum aferente incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu avem in vedere un apartament de 56 mp (suprafata utila), h=2,5 m, cladire construita din placi de beton, izolata pe exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime. Apartamentul este situat la etajul 4/8, apartamentele din jur fiind locuite si incalzite. In tot apartamentul exista geamuri termopan. Apartamentul este orientat spre Sud. Este situat in Bucuresti. Continuă să citești Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri Radiante cu Infrarosu

Publicat pe

Panouri Radiante cu Infrarosu. Sfatul medicului

panouri-radiante-sfatul-mediculuiAcest articol este realizat pe baza raspunsului medicului Dr. Balcan Anisoara, medic indrumator pe forumul forum.romedic.ro, la comentariul d-lui Deznan Toni, utilizator in cadrul acestui forum.

Ideea elaborarii acestui articol a luat nastere in urma comentariilor primite la cateva postari de ale noastre pe pagina de FACEBOOK (https://www.facebook.com/panouriradianteinfrarosii), prin care oamenii au catalogat panorile radiante cu infrarosu ca fiind generatoare de efecte negative pentru organismul uman. Continuă să citești Panouri Radiante cu Infrarosu. Sfatul medicului

Publicat pe

Incalzirea camerei copilului. Cum incalzim camera copilului intr-un mod sanatos?

incalzirea-camerei-copiluluiCopiii nostri sunt tot ce avem mai de pret pe Pamant si permanent trebuie sa ne preocupe educatia si starea lor de sanatate. Starea de sanatate se mentine printr-o alimentatie sanatoasa, odihna si mediu favorabil.

Starea de sanatate poate fi influentata, intr-o masura destul de mare, si de sistemul de incalzire folosit.

Majoritatea sistemelor de incalzire usuca aerul si antreneaza particulele de praf din camera copilului, fapt ce duce la dezvoltarea mai multor alergii. Continuă să citești Incalzirea camerei copilului. Cum incalzim camera copilului intr-un mod sanatos?

Publicat pe

Solutii de incalzire birou. Incalzirea eficienta a biroului

Solutii de incalzire birou. Panouri radiante cu infrarosuBiroul este locul unde ne petrecem o mare parte din timp si este foarte important ca acesta sa ne asigure confortul optim pentru a ne desfasura activitatea. Pe langa multe altele, dotarea biroului presupune si instalarea unui sistem de incalzire bun. Solutii de incalzire birou sunt foarte multe, dar datoria noastra este sa o alegem pe cea mai buna dintre ele.

Cea mai buna solutie de incalzire birou

Una dintre cele mai bune solutii de incalzire birou, poate chiar cea mai buna, o reprezinta incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu. Continuă să citești Solutii de incalzire birou. Incalzirea eficienta a biroului