Incalzire industriala. Incalzire hale industriale cu panouri radiante

Incalzire industriala. Incalzire hale industriale cu panouri radiante

Incalzirea spatiilor industriale (halelor industriale) presupune, in principal, incalzirea unor incaperi cu volum mare. Exista diferite tipuri de cladiri, cu diferite inaltimi, in care se desfasoara diverse activitati, alegerea solutiei potrivite pentru incalzire fiind un proces foarte important pentru minimizarea consumului de energie si atingerea confortului termic dorit.

Una dintre cele mai bune, daca nu chiar cea mai buna solutie de incalzire a spatiilor industriale, o reprezinta incalzirea cu panouri radiante. Sistemele de incalzire prin radiatie pot fi utilizate pentru incalzirea halelor industriale, depozitelor, service-urilor auto, salilor de sport, serelor de flori si legume, crescatoriilor de animale, etc.

Avantajele incalzirii spatiilor industriale (halelor industriale) cu panouri radiante:

  • Economie de energie cu pana la 40% fata de incalzirea clasica;
  • Confort ridicat;
  • Functionare silentioasa;
  • Fara costuri de intretinere;
  • Durata mare de utilizare (15-20 ani);
  • Fara noxe;
  • Incalzire ecologica;
  • Incalzire rapida;
  • Posibilitate de incalzire locala. Se poate incalzi un spatiu restrans, facandu-se astfel economii considerabile la energie;
  • Nu ocupa spatiu la sol.

VEZI OFERTA NOASTRA: CLICK AICI

Incalzire industriala cu panouri radiante. Putere instalata

Necesarul de putere se calculeaza in functie de gradul izolatiei si de temperatura de confort dorita. In functie de natura activitatii, in unele spatii este posibil ca o temperatura de 10 grade C sa fie suficianta, pe cand in alte spatii se impune atingerea unei temperaturi ambientale de peste 20 grade C.

Totodata, este posibil ca in unele hale sa nu fie necesara incalzirea intregii hale, ci doar a unui spatiu restrans, a spatiului in care isi desfasoara activitatea muncitorii. Acest lucru se poate face foarte usor cu panourile radiante industriale, costurile aferente incalzirii reducandu-se considerabil.

Exemplu de incalzire locala: Avem o hala de 500 mp, dar dorim sa incalzim doar spatiul de 50 mp, locul in care isi desfasoara activitatea muncitorii. In functie de nivelul de confort dorit, instalam panouri radiante cu infrarosu in apropiere, pozitionate in asa fel incat sa incalzeazca muncitorii ce isi desfasoara activitatea in spatiul vizat. Acest mod de incalzire nu este valabil si pentru incalzirea prin convectie.

Incalzire industriala cu panouri radiante. Cerinte

Panourile radiante industriale se instaleaza la inaltimi cu prinse intre 3,5 si 8 m. In functie de puterea instalata, necesita bransament nomofazic sau trifazic. Panourile radiante industriale trebuie sa aiba o distanta de minim 1 m fata de obiectele inflamabile ce se afla pe directia radiatiei.

Panourile radiante pentru incalzirea spatiilor industriale comercializate de noi beneficiaza de 5 ani GARANTIE si sunt produse in CEHIA de grupul de firme FENIX.

Existenta stratului de silicat peste suprafata panoului radiant contribuie la obtinerea unei emisivitati ridicate, temperatura la suprafata panoului atingand valori de aproximativ 380 grade C.

Panourile radiante de inalta temperatura comercializate de noi sunt fabricate cu unul, doua sau trei module, gama de puteri fiind cuprinsa intre 900w si 3600w. Panoul radiant industrial transmite caldura corpurilor din raza sa de actiune, iar acestea o transmit la randul lor aerului din incapere.

Panourile radiante pentru incalzirea spatiilor industriale comercializate de noi le gasesti AICI. Vezi toate produsele de pe site: CLICK AICI.

Comentarii

Manaila Gabriel 01 sept. 2020, 23:23 Raspunde
Buna ziua,sunt interesat in incalzirea unei hale (structura metalica invelita cu panouri izolante de 5 cm) cu suprafata de 200 mp (10 x 20 ). înălțimea la coama 5m si la streasina 3m. Rog oferta Dvs. Inclusim montajul.
Cu stima
Gabriel Manaila
Vezi raspunsurile