Panouri Radiante cu Infrarosu. Intrebari si raspunsuri

Panouri Radiante cu Infrarosu. Intrebari si raspunsuri

Panourile radiante cu infrarosu produc lumina vizibila in timpul noptii? Nu, panourile radiante cu infrarosu nu produc lumina. Toata energia electrica pe care o consuma panourile radiante cu infrarosu se transforma cu un randament de aproape 100% in caldura.

Radiatia infrarosie produsa de panourile radiante cu infrarosu este daunatoare organismului uman? Nu. Radiatiile produse de panourile radiante cu infrarosu sunt radiatii infrarosii de unda lunga, fara efecte negative pentru organismul uman. Ba mai mult, radiatiile infrarosii de unda lunga produc o serie de efecte benefice pentru organism. Pentru mai multe detalii cititi acest articol: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/radiatii-infrarosii-de-unda-lunga/.

Care este pozitia recomandata pentru montajul panourilor radiante cu infrarosu? Chiar daca este ceva iesit din comun, datorita modului de functioare, pozitia recomandata de montaj a panourilor radiante cu infrarosu este pe tavan, cat mai aproape de centrul camerei, pentru a se obtine eficienta maxima si a se asigura distributia uniforma a radiatiei in intreaga incapere. Nu luati aceasta recomandare ca si indicatie obligatorie. Panourile radiante cu infrarosu se pot instala foarte bine si pe un perete lateral, de asemenea, cat mai spre centrul camerei. Montajul pe tavan este indicat pentru a se obtine eficienta maxima. Pentru mai multe detalii despre montajul panourilor radiante cu infrarosu consultati acest articol: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/montaj-panouri-radiante-infrarosu/.

Cat consuma panourile radiante cu infrarosu? Avand in vedere ca functioneaza pe baza de energie electrica, au un consum ridicat de energie, asemeni celorlalte sisteme de incalzire electrice? Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu reprezinta o metoda economica de incalzire a locuintei, calitate recunoscuta si apreciata la nivel mondial. O prezentare originala a consumului aferent incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu gasiti aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/panouri-radiante-infrarosu-consum/. In acet articol veti gasi rezultate obtinute de oameni care au utilizat panouri radiante cu infrarosu. Rezultatele sunt reale, reprezentand comentariile oamenilor lasate intr-un topic deschis pe renumitul forum Softpedia.

Panourile radiante cu infrarosu pot fi folosite ca incalzire suplimentara? Sigur ca da. Se ataseaza un termostat panoului radiant cu infrarosu, panoul functionand atat cat este nevoie.

Pentru instalarea panourilor radiante cu infrarosu in locuinta este nevoie de obtinerea anumitor aprobari? Nu. Le achizitionati si le instalati fara vreo procedura prealabila. Montajul panourilor radiante cu infrarosu fiind foarte simplu, poate fi realizat de aproape orice persoana.   PROFITATI DE REDUCERILE NOASTRE: CLICK AICI .

Care sunt avantajele panourilor radiante cu infrarosu, in comparatie cu o centrala termica pe gaz? Montaj simplu, fara costuri mari; nu este nevoie de obtinerea anumitor aprobari pentru montaj; diferenta de temperatura dintre podea si tavan este foarte mica, asigurandu-se astfel incalzirea uniforma a incaperii; nu se produce curent de aer, astfel ca, panouri radiante cu infrarosu nu antreneaza particulele de praf; panourile radiante cu infrarosu nu usuca aerul; regleaza umiditatea, prevenind aparitia igrasiei; nu necesia revizii periodice, au durata de viata mare, peste 20 ani; riscurile de incendiu, explozie sau asfixiere sunt aproape inexistente; sunt eliminate pierderile prin conducte; temperatura poate fi reglata individual pentru fiecare camera; se poate incalzi o singura camera, fara a fi nevoie sa se incalzeasca toata casa; se evita pericolul de inghet in conducte; nu necesita spatiu special amenajat sau cos, etc.

Care sunt avantajele incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu fata de alte sisteme de incalzire ce functioneaza pe baza de energie electrica? Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu are avantajul consumului scazut de energie, datorita modului de functionare, care genereaza pierderi minime de caldura; produc efecte benefice organismului; asigura incalzirea uniforma a incaperii, plus alte avantaje, multe prezendu-le la comparatia cu centrala termica pe gaz.

Panourile radiante cu infrarosu se pot monta in baie? Da. Doar ca trebuie avuta grija ca priza si termostatul sa fie instalate la o distanta suficienta de sursa de apa, astfel incat sa se evite riscul ca jetul de apa se ajunga la acestea. De asemenea, firele trebuie sa fie foarte bine izolate. Aici recomandam ca instalarea sa se realizeze de catre un electrician autorizat.

Ce termostate se recomanda a fi utilizate? Aici depinde de preferintele fiecaruia. Termostatele mecanice sunt foarte simple, cu durata lunga de viata si preturi mici. In cazul acestora poate exista o diferenta de temperatura de +- 1 grad fata de temperatura setata. Termostatele electronice sunt foarte precise, dar putin mai scumpe. In cazul termostatelor electronice exista si varianta termostatelor programabile pe intervale de timp, precum si varianta termostatelor fara fir (wireless).

Unde se instaleaza termostatul ce controleaza un panou radiant cu infrarosu? Termostatul se instaleaza pe un perete lateral la aproximativ 1,5 m distanta de la podea. Este contraindicata instalarea termostatului pe un perete exterior.   VIZITATI MAGAZINUL CU REDUCERI: CLICK AICI.  

Panoul radiant cu infrarosu poate fi atins cu mana goala? Da. Suprafata panoului se incalzeste la o temperatura ce nu produce rani.

Panourile radiante cu infrarosu pot fi instalate si pe suprafete din lemn sau alte suprafete ce se aprind usor? Da. Panourile radiante cu infrarosu sunt bine izolate pe spate. Suprafata din spatele panoului se incalzeste foarte putin.

Cum este posibil ca panouri radiante cu infrarosu de aceleasi dimensiuni sa aiba puteri diferite si sa incalzeasca, de asemenea, volumuri diferite? Diferenta o reprezinta temperatura de la suprafata panoului. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat intensitatea radiatiei este mai mare, panourile radiante cu infrarosu mai puternice incalzind un volum mai mare.

Ce garantie au panourile radiante cu infrarosu? Majoritatea panourilor radiante cu infrarosu existente pe piata au garantie 5 ani. Sunt insa si panouri radiante cu 10 ani garantie. Daca aveti si alte intrebari astept comentarii !!!  

DORITI CALITATE SI PRETURI MICI? GASITI AICI.

Comentarii

Zsolt 27 nov. 2018, 02:14 Raspunde
Buna, 1. Ce unghi de deschidere au undele de radiatii ? 140 de grade sau mai mult ?, sau mai putin ? sau au un unghi de 180 grade doar ca 10-15 grade din margini sunt mult prea slabe ? 2. Aprox. Pana la ce distanta (lungime perpendiculara cu panoul) are eficienta optima puterea radiatiei. Cred ca scad in intensitate si eficenta odata cu distanta, sau ?
Vezi raspunsurile
Cristi 25 feb. 2018, 14:26 Raspunde
este posibil sa ancalzesc o casa p+m numai cu panouri radiante? fara nici o alta sursa de ancalzire
Vezi raspunsurile
Bucsi Imre 08 dec. 2017, 00:15 Raspunde
Am auzit ca un panou radiant infrarosu a luat foc. E posibil asa ceva?
Vezi raspunsurile