Plasme Termice Radiante - Panouri radiante infrarosu cu aspect de plasma

Plasme Termice Radiante - Panouri radiante infrarosu cu aspect de plasma

Plasmele Termice Radiante cu Infrarosu sunt panouri radiante cu Infrarosu cu suprafata de sticla sau ceramica. Circuitul de argint transmite caldura sticlei care, prin incalzire, va emite radiatie infrarosie. Apoi, caldura va fi transmisa corpurilor din incapere, care o vor acumula si o vor elibera la randul lor in aer.

Cu un design modern, plasmele termice radiante cu infrarosu se comporta ca niste adevarate capodopere, satisfacand chiar si cele mai exigente gusturi. Ele imita foarte bine televizoalele cu plasma, de aici tragandu-si si numele de plasme termice.

Partea din fata plasmelor termice radiante cu infrarosu este realizata din sticla de culoare neagra, cu proprietati de dilatare si emisivitate. Sticla este incadrata, in principal, de o rama subtire din metal, aspectul si partile componente variind de la model la model.

Ca si accesoriu optional, pentru mentinerea constanta a temperaturii si asigurarea consumului minim de energie, se recomanda folosirea unui termostat de ambient, mecanic sau electronic. Este bine de stiut ca mult mai precise sunt termostatele electronice, dar mai fiabile sunt cele mecanice.  

VIZITATI MAGAZINUL CU REDUCERI: CLICK AICI. 

Plasme Termice Radiante cu Infrarosu - Montaj

Ca si in cazul panourilor radiante cu infrarosu, pozitionarea plasmelor termice radiante in incapere are o importanta foarte mare. Se recomanda a fi pozitionate cat mai central, pentru a se asigura distributia uniforma a radiatiei spre extremitatile incaperii.

Totodata, se recomanda ca plasmele termice radiante cu infrarosu sa NU fie indreptate catre fereastra, deoarece radiatia va iesi catre exterior fara sa produca incalzirea corpurilor din interior si nici catre o oglinda, deoarece exista riscul intoarcerii reflexiei, care duce la spargerea plasmei.

In ceea ce priveste pozitia recomandata pentru montaj, datorita aspectului, se recomanda instalarea pe un perete lateral, cat mai aproape de mijlocul camerei.

Plasme Termice Radiante cu Infrarosu - Dimensionare

Pentru exemplificarea necesarului de putere, cel mai potrivit mod de abordare este de a lua un exemplu. Astfel, luam ca exemplu o camera de 16 mp (40 mc) cu izolatie medie. Intr-o astfel de camera este suficienta o plasma termica radianta cu infrarosu de 950w. Instalata la locul potrivit, aceasta va incalzi si totodata, va impresiona prin aspectul placut. 

PROFITATI DE REDUCERILE NOASTRE: CLICK AICI.

Comentarii