Totul despre termostate ambient (termostate de camera)

Totul despre termostate ambient (termostate de camera)

Termostate ambient (termostate de camera). Generalitati

Numele de termostat deriva din grecescul thermos (fierbinte, incalzire) si statos (a mentine, a regla).

Termostatele ambient (termostatele de camera) sunt regulatori de temperatura ce comanda pornirea/oprirea sistemului de incalzire. Temperatura aerului din incapere este sesizata de catre termostat si cand aceasta scade la o valoare sub cea reglata lasa instalatia de incalzire sa functioneze, iar cand temperatura aerului atinge valoarea setata stabilita inchide echipamentul de incalzire pe care il comanda. Utilizarea optima a unui termostat ambient (termostat de camera) consta in gasirea valorii celei mai scazute de reglaj a temperaturii la termostat, care sa ofere confortul termic dorit.

Se gasesc mai multe tipuri de termostate ambient (termostate de camera): termostate mecanice, termostate electronice. Un termostat electronic poate fi cu afisaj digital sau fara afisaj.

Un cronotermostat (termostat programabil) este un termostat digital mai complex decat un termostat ambient (termostat de camera) standard, conferind posibilitatea stabilirii unor nivele diferite de temperatura pe parcursul zilei. De exemplu, pe parcurul zilei cand sunteti la serviciu poate doriti sa opriti incalzirea sau sa setati o valoare mai scazuta pentru temperatura interiora a imobilului (cu scopul de a economisi energie), iar pentru seara sa stabiliti un alt nivel de temperatura. Exista cronotermostate cu programare orara (la care se stabileste un program zilnic de functionare ce va fi mentinut pe parcursul intregii saptamani) si cronotermostate cu programare saptamanala (la care se pot stabili programe diferite de functionare in fiecare zi a saptamanii).

Profitati de reducerile noastre: CLICK AICI

Termostatele pot fi: termostate cu fir sau termostate fara fir (wireless)

Functionarea celor 2 categorii de termostate (cu sau fara fir) nu difera pe partea de control a temperaturii, singura diferenta fiind cablul electric intre termostat si aparatul de incalzire/racire (centrala, cazan, generator aer cald, etc) si aparitia comunicarii prin unde radio.Termostat electronic wireless neprogramabil 8A La varianta termostat fara fir (termostat wireless) exista totusi un cablu intre aparatul de incalzire/racire si transmitatorul de unde radio al termostatului, care poate fi pozitionat in apropiere.

Astfel, un termostat wireless (termostat fara fir) se compune din doua unitati: unitatea emitatore si unitatea receptoare, ce se conecteaza la elementul de incalzire/racire prin cablu si este situata in imediata apropiere a acestuia. Emitatorul poate fi amplasat in orice camera sau poate fi mutat dintr-o camera in alta, comunicatia realizandu-se prin unde radio. Nu exista alt avantaj al folosirii unu termostat wireless (termostat fara fir) decat eliminarea cablului prin casa. Un termostat wireless (termostat fara fir) prezinta insa si dezavantaje:

  • costul, care este mult mai mare;
  • pot apare probleme de comunicare la intreruperea energiei electrice, cateodata refacerea comunicarii fiind mai dificila, in functie de model;

La unele modele de termostat wireless (termostat fara fir) exista si posibilitatea de a comuta in regim manual, aceasta functie fiind foare buna in momentul in care transmitatorul se defecteaza sau ramane fara baterii, ori se pierde comunicatia radio. Este important sa nu stai in frig pana la remedierea problemei.

    Mai putem clasifica termostatele si astfel:
  • termostate cu bimetal
  • termostate cu burduf
  • termostate digitale (termostate electronice)

Termostat mecanicProbabil primul tip de termostate ambient (termostate de camera) aparut il reprezinta termostatule cu bimetal. Dezavantajul principal al acestui tip de termostate il reprezinta faptul ca au un ecart de temperatura foarte mare (4-5 grade). Pentru a-l aduce la un nivel mai acceptabil unii producatori au introdus o rezistenta electrica in apropierea bimetalului pentru a face bimetalul sa reactioneze mai rapid, scazand ecartul de temperatura la 2-3 grade. Avantajul acestui termostat este ca, daca beneficiarul suporta acest ecart de temperature, termostatul poate fi utilizat un timp foarte indelungat - zeci de ani.

Alt tip de termostate ambient (termostate de camera) il reprezinta termostatele cu burduf. Acestea sunt mult mai finw decat termostatele cu bimetal, avand un ecart de temperatura de 1-1,5 grade, insa sunt si mult mai vulnerabil, decalibrandu-se foarte usor, necesitand astfel inlocuirea lor.

Mai exista si termostate digitale (termostate electronice). Acest tip de termostate functioneaza cu alimentare de la baterii si sunt mult mai fine decat celelalte doua tipuri te termostat, ajungand la ecarturi de temperatura de max 0,7 grade, avand ca element sensibil un termistor NTC.

Termistoarele sunt componente electronice care au proprietatea de a-si modifica rezistenta electrica in functie de valoarea temperaturii la care se gasesc. Astfel, in cazul termistoarelor cu coeficient al temperaturii pozitiv (PTC), pe masura ce temperatura creste, creste si rezistenta electrica a termistorului. In cazul termistoarelor cu coeficient de temperatura negativa (NTC) variatia este inversa, adica la cresterea temperaturii rezistenta electrica a termistorului scade. Mai utilizate sunt termistoarele de tip NTC.

Un termostat digital (termostat electronic) nu este asa sensibil ca un termostat burduf si are si ecarturi de temperatura mult mai scazute.

Vizitati magazinul nostru: CLICK AICI

Termostate sau cronotermostate?

Termostat electronic cu fir programabilDaca cineva sta permanent acasa, sau lipseste pentru scurte perioade de timp de acasa, este suficienta montarea unui termostat ambient (termostat de camera) neprogramabil. Daca insa locuitorii imobilului lipsesc periodic de acasa (de exemplu ziua, intre orele 9-17), se recomanda montarea unui cronotermostat ambient (cronotermostat de camera).

In orice caz, un cronotermostat este mai bun, mai util decat un termostat simplu, insa si cronotermostatul are dezavantaje: este mai greu de utilizat (unele cronotermostate sunt chiar foarte complexe), si sunt mai scumpe. La ora actuala exista cronotermostate cu ecran tactil (touchscreen), termostate cu comanda prin internet sau GSM, precum si multe alte variante.

Unde se monteaza un termostat/cronotermostat ambient (termostat/cronostermostat de camera) ?

Atunci cand este utilizat pentru comanda unui aparat de incalzire cu rezistenta electrica (gen radiator, aeroterma) termostatul este un mijloc de reglare locala a temperaturii (pentru incaperea respectiva), iar in cazul in care comanda functionarea unei centrale termice de apartament, vila, etc. devine un mijloc de reglaj al temperaturii pentru toate incaperile apartamentului, vilei, etc. In cel de-al doilea caz instalatia de incalzire trebuie sa functioneze corect, iar termostatul se va monta intr-o incapere-etalon (camera-pilot). Altfel spus, cand se atinge valoarea reglata a temperaturii in incaperea etalon se presupune ca s-a atins temperature dorita si in celelalte incaperi.

Se recomanda montarea unui termostat ambient (termostat de camera) in imobile cu o suprafata de pana la 80 mp. Daca suprafata casei e mai mare se recomanda un alt sistem de reglare a temperaturii interioare (regulator cu senzor exterior, sau alta varianta de automatizare mai complexa). Aceste recomandari pleaca si de la modul de functionare al instalatiei de incalzire comandate de catre un termostat ambient (termostat de camera).

Prin amplasarea termostatului intr-o camera se transforma aceasta incapere intr-o camera-pilot, dupa cum am vorbit anterior, care ar trebui sa descrie din punct de vedere termic comportamentul intregii case. Daca insa casa are o suprafata mai mare este greu de gasit o astfel de camera-pilot si se ajunge la disfunctionalitati ale instalatiei de incalzire si la scaderea confortului climatic.

Termostatul este indicat a se instala la 1,5 m inaltime pe peretele unei incaperi, astfel incat sa fie amplasat in zona de circulatie naturala a aerului, pe peretele opus radiatorului, dar sa nu fie influentat de curent sau surse de caldura.

Vizitati magazinul cu reduceri: CLICK AICI

Cum se verifica compatibilitatea centralei cu termostatul sau cronotermostatul?

Termostatele sunt compatibile cu majoritatea cazanelor, centralelor termice comercializate în România, dar pot comanda tot atât de bine un aparat de racire, climatizare.

Verificarea compatibilitatii se poate face foarte simplu. Majoritatea producatorilor de centrale termice folosesc ca pricipiu pentru comanda cazanului un contact intrerupt, intre bornele acestuia fiind fixata o punte de legatura. Daca centrala dumneavostra nu are aceasta punte este posibil sa aveti nevoie de un termostat ambient (termostat de camera) special recomandat de producator. RECOMANDARE: Intrebati societatea service sau cereti ajutorul vanzatorului !

Avantajele folosirii unui termostat ambient (termostat de camera)

  • incalzire confortabila, eficienta a locuintei;
  • investitie mica si durata scurta de amortizare;
  • economii din punct de vedere energetic si financiar.

Vizitati magazinul nostru si profitati de reducerile actuale: CLICK AICI .

Comentarii

Emima 03 feb., 22:04 Raspunde
Buna !! Am blocat din greseala termostatul electronic pe gaz si e deschis la 25° C si nu reusesc sa îl deblochez. Cum se poate debloca ? Multumesc!
Papiu Septimiu 30 dec. 2022, 08:03 Raspunde
Bună ziua. Dacă am 4 calorifere,din care 3 au robineți termostatati(numai cel din baie nu are) și făcând ziua foc în sobă de teracotă (pentru a încălzi camerele-soba fiind în peretele dintre camere) e bine sa pun termostatul în baie pentru a încălzi baia și bucătăria,locuri unde nu încălzește teracota? Cand facem dus scot termostatul din baie.
Vezi raspunsurile
Mihaela 13 oct. 2021, 20:48 Raspunde
Buna seara! Am un termostat Logictherm C7RF7 si inainte era setat sa porneasca centrala daca temperatura scadea cu 0,4 grade fata de cea setata. Dupa ce au fost repuse bateriile am sesizat ca acum porneate centrala daca temp. scare cu 0,2 grade fata de cea setata. Cum as putea sa il setez sa fie ca inainte?
Vezi raspunsurile
Zoltan 12 apr. 2021, 18:47 Raspunde
Buna ziua!

As dori sa intreb si eu legat de termostatul Computherm cu fir care este setat in timpul zilei la 23 de grade. De cateva zile cand temperatura scade si porneste centrala si calorifelele se incalzesc normal temperatura stagneaza mult mai mult decat inainte, alte ori intr-un timp relativ scurt atingea temperatura setata si centrala se oprea. Nu pare ceva normal. In vecini au facut niste lucrari in tavan de au trepidat peretii si la noi, oare este posibil ca de acolo sa se fi declansat o dereglare?
Vezi raspunsurile
Lucian 14 mar. 2021, 23:19 Raspunde
Buna seara. Am un termostat COMPUTHERM091. Dintr-o data afișajul nu mai este Ok, in sensul că nu mai apar toate indicațiile pe acesta, sau cifrele nu apar în întregime. Am schimbat bateriile, dar este la fel. Ce este de făcut?
Vezi raspunsurile
Alez 16 ian. 2021, 20:31 Raspunde
Salut
Am un termostat fără fir,și de ceva timp nu mai asculta centrala comenzile de la termostat. Centrala rămâne cuplata iar termostatul arata ca ar fi decuplata. Sau termostatul este setat pe 17 si în camera sunt 25 de grade. Dar centrala cuplează . Care ar fi problema.? Mulțumesc
Vezi raspunsurile
Pasca 08 ian. 2020, 23:27 Raspunde
Buna seara am un termostat cu fir seara il setez pe 22 iar peste noapte sare pe 15 grade care ar putea fi problema
Vezi raspunsurile
Varga 15 mar. 2019, 19:54 Raspunde
Am centrala Imergar și am montat un termostat fara fir Divizion Gaz .Am setat temperatura la 20 g,termostatul se oprește dar temperatura ajunge la 23g.Termostatul nu mai pornește până nu scade temperatura la 19,5 g.Ce pot sa fac sa am o temperatura constanta.Pentru că așa e diferența mare și se simte frig.
Vezi raspunsurile
Flori 12 dec. 2018, 07:52 Raspunde
Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Am schimbat centrala (acum e Ariston) si am pastrat termostatul. Este intr-o camera mai racoroasa, ziua functioneaza ok, insa noaptea desi scade temp mult sub cea setata nu mai porneste centrala .Nu inteleg de ce. Intr-un final spre dimin merge, fara sa umblu deloc la termostat, dar se face f frig, cam 18°., in conditiile in care e setata la 21,5.Peste zi porneste imediat ce scade sub aceasta temp. Nu este complicat termostatul, nu este cu setari de zi/noapte, de aceea ma miră. Multumesc!
Vezi raspunsurile
Plăiașu Teodora 05 dec. 2018, 12:30 Raspunde
Bună ziua! Am cumpărat acum o luna de zile, un computherm Q7( cu fir) și am chemat doi instalatori să-l monteze corect, crezând că de fapt, asta era problema de nu funcționa. Dar nu, acest termostat parcă are funcțiile invers. Când setez o temperatura mai mare decât cea din camera, centrala se oprește, și invers. În plus, nu se aude click-ul la termostat în momentul când porneste și se oprește centrala. Puteți să-mi spuneți ce ar putea să aibă? Mulțumesc anticipat!
Vezi raspunsurile
Alexandru 30 nov. 2018, 11:55 Raspunde
Buna ziua. Am si eu o întrebare. Am un termostat cu wireless honeywell cm 727. Îl setez pe 23 grade și merge foarte puțin. Câte 3 minute,apoi stă vreo 7 și iar merge 3. Am urmarit si la fiecare 10 minute el merge 3. Ma intreb daca treaba asta nu afectează centrala. Mentionez că caloriferele se încălzesc doar în partea de sus (aproximativ 40% din suprafață). Multumesc.
Vezi raspunsurile
Cristi 24 nov. 2018, 12:36 Raspunde
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o problema: am centrala viessman de 25kw pe lemne, 7 calorifere de fonta fiecare cu robinet termostat herz pe ele. Dupa unele discutii cu unii altii am mai montat un termostat ambient wireless ptr. Temperatura constanta in camera etalon. De cand l-am montat cand temp. Ajunge la cea programata, in centrala am 87, 88 grade. Este in regula aceasta temperatura? Nu se distruge centrala, pompa. Nu am pufer, doar boiler de 150 litri, o pompa si o vana de amestec (o piesa) daca bine zic, nu ma pricep prea bine. Va rog un sfat. Practic am montat termostat la termostate?
Vezi raspunsurile
Mihai Cristian 22 nov. 2018, 18:46 Raspunde
Buna ziua

Am un termostat Computherm Q7. Este setat pe 23 de grade dimineata si seara, cate 3 ore. Uneori, dimineata, desi pe ecran apare iconita aceea cu flacarile, centrala nu porneste.
In plus, uitandu-ma in manualul de utilizare al termostatului am vazut vorbindu-se de regimul de incalzire și regimul de racire.
Ce reprezinta astea mai exact și pe care ar trebui sa-l selectez pe timpul iernii?
Multumesc
Vezi raspunsurile
valentin 10 nov. 2018, 10:35 Raspunde
Buna ziua
Multumesc pentru raspuns. Dar mai am o intrebare ,..Eu pe toate caloriferele am montate termostate. Daca le aduc pe toate la zero, mai este nevoie sa deconectez sursa de alimentare a termostatului atunci cand doresc sa aerisesc ?
Multumesc !
Vezi raspunsurile
valentin 09 nov. 2018, 11:36 Raspunde
Buna ziua
Am o centrala Immergas in condensatie. Am montat un termostat Logictherm C7RF7. Cum procedez atunci cand vreau sa aerisesc camerele ?
Multumesc !
Vezi raspunsurile
Cristi 08 nov. 2018, 21:06 Raspunde
Buna ziua.Am cumparat un termostat logictherm c7 cu fir,dar nu reusesc sa-mi dau seama cum pot sa-l opresc.Intrebarea este daca se pot opri(inchide).Va multumesc.
Vezi raspunsurile
Cornel 28 oct. 2018, 21:47 Raspunde
buna seara, am un termostat euroster pe o centrala Bosch. Termostatul este reglat la o temperatura de 21 grade- pana a ajunge la aceasta temperatura centrala porneste si se opreste de foarte multe ori( 100 ori poate- merge cateva secunde si se opreste)in decurs de 2- 3 ore - este posibil asa ceva ? Termostatul este defect cumva ?
Vezi raspunsurile
Niga Marius 05 mar. 2018, 15:26 Raspunde
Buna. Am citit toate raspunsurile de mai sus , si am inteles beneficiile robinetilor termostatati , si urmeaza sa imi pun si eu ( in primavara cand imi voi face instalatia... ca nu o am inca facuta) .
Dar.... eu a_si vrea sa combin robinetii termostatati cu un termostat cu wi_fi , ptr. a putea controla centrala de la distanta. Adica pe internet... cand sunt plecat de acasa, sa pot porni sau opri centrala.. si sa o reglez..chiar de la distanta mare... Asta se poate??? Dar cumva fara sa influentez robinetii....sau centrala porneste in parametrii setati pe robineti !?
Va rog sa ma lamuriti....
Sunt la inceput ...abia ma racordez la gaz zilele astea , si urmeaza sa imi iau o centrala ( habar nu am ce sa iau) si intre timp sa fac si instalatia de apa...
Si o sa mai am catava intrebari...
Va multumesc
Vezi raspunsurile
Lucaci 04 mar. 2018, 02:21 Raspunde
Am instalat de curand o centrala termica prin condensare Viessmann vitodens 050 24 kw, conform unor criterii de specialitate,in apartamentul personal,cu o suprafata de 77 metrii patrati (cu hol), calorifere din aluminiu supradimensinate ( 15 % ) in 4 camere cu nevoi de puteri calorice diferite. Temperatura in apartament trebuie mentinuta constanta 24/24 ore( avem un nepotel).Nu am montat pe calorifere robineti termostatati ,am optat pentru un termostat SALUS cu wirlees 091FLRF ( sigur ghinion-dupa ce am citit cu atentie cele de mai sus ).Totusi,ce sfat i-mi dati , sa folosesc cele 5 programe fixate din fabrica ,sa adaptez programele 6,7 si 8 (ceea ce inseamna sa stau langa termostat ,functie de temperatura de afara sau sa folosesc si un senzor de temperatura exterioara ( daca este eficient impreuna cu termostatul si daca puteti sa-mi spune-ti ce rol are, unde actioneaza si ce alte comenzi sa fac ) !
Vezi raspunsurile
Daniela 14 feb. 2018, 14:38 Raspunde
Buna ziua, ce termostat imi recomandati pentru o garsoniera tip open space mica si centrala viessman in condens? Doresc un termostat cat mai simplu si usor de folosit. Mentionez ca apartamentele vecine au acelasi model de centrala si ma gandesc daca e posibil sa preia semnalul de la ele. Multumesc
Vezi raspunsurile
George Vlad 05 feb. 2018, 19:41 Raspunde
Blocul este nou, izolat cu polistiren de 10 cm, construit din bca ytong.
Ce i drept, deasupra mea nu locuieste nimeni deocamdata.Posibil si din aceasta cauza sa pierd caldura.Intrebarea mea ar fi, daca exista un mod de setare a centralei si a termostatatului astfel incat sa ofere un randament cat mai bun.
Sau poate o varianta mai buna ar fi renuntarea la termostatul de ambient si montarea de termostate pe fiecare calorifer...
Vezi raspunsurile
George Vlad 05 feb. 2018, 17:06 Raspunde
Salut.
Am o centrala Vision II de la Romstal.Am instalat un termostat wireless de la Danfoss, productie 2016 sau 2017.Am setat initial temp la 24 de grade cand suntem acasa si 20 cand suntem plecati, noaptea de la 12 pana la 6:30 am setat la 22 de grade.Temperatura de referinta a centralei am setat-o la 55 de grade.Cu toate acestea, am un consum destul de mare, circa 1500 kw pe dec si estimarea mea este unde va la 2000 kw pe ianuarie.
Suprafata utila a apartamentului este de 88 mp.
Intrebare; ce pot face ptr a avea un randament mai bun dar si confort termic macar de 24 de grade cand suntem acasa?maresc temp de ref a centralei, scad temp setata pe timpul cat suntem plecati..?
Vezi raspunsurile
Robert 27 ian. 2018, 13:20 Raspunde
Se poate pune termostat si la un convector pe gaz?
Vezi raspunsurile
Daniela C 26 ian. 2018, 11:06 Raspunde
Buna ziua. Tinem termostatul in dormitor unde avem doi pereti exteriori. Cand tin termostatul lângă peretele exterior (nu cel cu caloriferul) am o temperatura in timp ce un alt termometru(tot un termostat care nu mai comunica cu centrala) îmi arata pe peretele opus o temperatura cu doua grade mai mare. De unde aceasta diferenta? Sa fie din cauza pierderii de caldura a peretelui exterior? Blocul este din placi de beton, si nu avem niciun fel de izolatie deși am inteles ca acest perete ar avea si un strat de caramida...dar nu știu sigur. Unde ar trebui să poziționez termostatul pentru a menține o temperatura optima? Cat timp îl tin langa acest perete, temperatura scade foarte repede iar centrala merge aproape non.stop...ajungand foarte greu la temperatura setata (22 grade), timp in care in cealalta camera temperatura ajunge si la 24 grade. Va mulțumesc!
Vezi raspunsurile
Iulian suditu 24 ian. 2018, 10:19 Raspunde
Vă salut am o centrala eolo star Imergas la care am montat un termostat wairles Salus menționez că centrala are 10 ani iar termostatul are 2 ani de când funcționează .Întrebarea este că în ultimul timp termostatul arată că centrala ar merge dar ia nu pornește și ledul de la unitatea centrala este stins iar când pornește merge foarte puțin și se mai oprește și brusc practic pompa nu mai circula apa .Îmi puteți spune părerea dvs Multumesc
Vezi raspunsurile
Remus H 09 ian. 2018, 16:35 Raspunde
Buna ziua,
Avem casa dispusa pe 3 nivele (P+E +M) cu o centrala pe peleti cu calorifere dotate cu capete termostatate.Au fost monatate si termostate Logictherm cu fir pe fiecare nivel (intr-una din camere) si legate cu cate o pompa pentru fiecare nivel.Mentionez ca fiecare nivel are si propiul distribuitor .Instalatia de incalzire in pardoseala este separata cu pompa termostatata willo dar legata pe acelasi temonstat de ambient cu parterul.
Nu reusim sa efectuam o reglare a temperaturii corespunztoare fie este f cald - chiar daca reglam termostate de ambient la 12 grade C se ridica temperatura pana la 27 -29 grade C . Practic centrala merge continuu (nu intra in modulatie ) si chiar daca termostatul de ambient inchide pompa la temp setata - circuitul tot functioneaza (probabil datorita pompei cu care este dotata central sau efectului de termosifon) .Si tot reglam din robinetele termostatate ale caloriferelor cat mai tare cand mai incet .
Teoretic ,explicatiile celor ce au efectuat montajul au fost ca centrala v-a functiona numai in baza cererii de caldura ,dar am inchis circuitele si caloriferele pe parter si etaj (pardoseala inchisa + cicuit boiler ACM inchis) si a ramas doar mansarda unde termosatatul de ambienta arata 27-29 grade C (pompa era inchisa de la 21 grade ) si centrala functiona in regim normal desi nu avea cerere de caldura.
Exista vre-un sistem care sa sincronizeze /automatizeze toate acestea.
Dupa cele ce am citit pe forumul dvs - inteleg ca termostatele de ambienta sunt puse fara rol ba chiar mai si incurca .
Ce as putea face ?
Gicu 09 ian. 2018, 15:05 Raspunde
Buna ziua! In curand o sa-mi instalez o centrala pe gaze. Ce ma sfatuiti, sa folosesc un termostat wireless de centrala sau sa montez robineti cu termostat pe fiecare calorifer( mai exact pe 4 din 5 calorifere)?
Vezi raspunsurile
Mihaela 16 dec. 2017, 04:03 Raspunde
Bună ziua.! Termostatul ambient division gaz fără fir sunt bune?
Vezi raspunsurile
Mihaela 16 dec. 2017, 03:56 Raspunde
Bună ziua! Vă rog să-mi spuneți și mie dacă opresc ambientul (of) centrala mai funcționează pt celelalte camere cu robineți termostatici? Mulțumesc frumos!
Vezi raspunsurile
Dănciulescu Petre 14 dec. 2017, 15:43 Raspunde
Mulțumesc.
Dănciulescu Petre 14 dec. 2017, 12:55 Raspunde
Bună ziua. Am un termostat de cameră digital Computherm 093, montat la o centrală Immergas de 32 kw. Locuiesc la casă, iar termostatul este montat intr-o camera la etaj. Problema este ca la etaj este cald iar la parter este mai rece. Credeti ca ar fi mai eficient sa montez termostate pe fiecare calorifer și să renunț la cel de cameră? Menționez că partierul este construit di piatră. Vă mulțumesc.
Vezi raspunsurile
Seby 13 dec. 2017, 17:17 Raspunde
Buna ziua , am și eu niște mici nelămuriri legate de aceste termostate.
Mai exact am doua cazuri :
Cazul 1
Este un apartament cu calorifere cu robinete normale , iar centrală are o porcărie din aia pe perete in living de reglează temperatura. Este printre primele modele cu decalaj mare de temperatura........
Problema este ca într-un dormitor temperatura nu apuca sa ajungă la cea setată in living și mai tot timpul este frig , sa încercat și reglarea din robineți dar nimic. Eu sunt curios dacă ceva de genul asta ar ajuta —> https://www.fibaro.com/fr/products/the-heat-controller/

Teoretic da , dar practic nu stiu dacă va porni centrala doar pentru acel calorifer..........
O părere va rog.

Cazul 2
Este puțin mai simpla treaba pentru ca momentan este montata doar centrală și caloriferele și urmează sa se decidă ce folosește pentru reglarea temperaturii.
Se dorește foarte mult montarea acestor termostate pe calorifere : https://www.fibaro.com/fr/products/the-heat-controller/

Cum vor comunica acele termostate individual cu centrală , astfel in cât fiecare camera sa aibă temperatura dorita ?
Mai trebuie ceva care se atașează la centrală sau ce ? Se pun direct și gata ?

Mulțumesc.
Vezi raspunsurile
dana 12 dec. 2017, 10:05 Raspunde
aVEM UN DUPLEX SI IN CASA CENTRALEI SUNT 2 CENTRALE CU 2 TERMOSTATE DE AMBIENT FARA FIR. AS VREA SA STIU CUM SA FAC SA NU I-A COMANDA DE LA CEALALTA CENTRALA.? CE SOLUTII AM?
Vezi raspunsurile
Oglindă Maria 10 dec. 2017, 21:56 Raspunde
Bună seara.Am un termostat electron că simplu și ,11 calorifere. Când folosesc termostatul ultimele două calorifere nu se încălzesc.Cand scot termostatul se încălzesc și ele.Poate fi defect termostatul?
Vezi raspunsurile
Victor 07 dec. 2017, 21:14 Raspunde
Bună seara! Am cumpărat un termostat Q7 wireless pentru centrala ariston cares premium dar nu știu unde să leg firele in centrala. Mă puteți ajuta?
Vezi raspunsurile
Pavel 06 dec. 2017, 18:51 Raspunde
pardon, am vrut sa scriu 1 si 2 sau 1 si 3
Vezi raspunsurile
Pavel 06 dec. 2017, 18:49 Raspunde
Buna seara.
Am un termostat de ambient Logictherm C3 cu fir. In interior, dupa ce scot capacul de afisaj, sunt trei pozitii unde trebuie montate firele ce vin de la centrala. Imi puteti spune in care pozitii trebuie montate, 1 si 3, sau 1 si 3 ?
Multumesc!
Robu Mihaela 05 dec. 2017, 21:29 Raspunde
Buna ziua am o centrala termică nova florida si as vrea sa stiu daca pot monta orice ambient sau trebuie unul anume
Vezi raspunsurile
florin 05 dec. 2017, 18:47 Raspunde
salut. am o problema cu un termostat coputherm q3rf legat la o centrala feroli si anume , la o perioada de timp(2-3zile) termostatul ramane blocat pe incalzire cu tot cu centrala chiar daca in camera unde se afla senzorul de temperatura se depaseste temperatura cu 5-8 grade , centrala continua sa incalzeasca si la unitatea din perete a termostatului nu se stinge ledul rosu.mi-ar fi de mare ajutor un raspuns din partea dmv.
Vezi raspunsurile
diana lazea 03 dec. 2017, 11:39 Raspunde
Buna ziua, va pot adresa o intrebare despre o problema termostat-comunicare a unei centrale saunier duval isofast f 35? multumesc mult
Vezi raspunsurile
lucaciu olimpia 27 nov. 2017, 11:01 Raspunde
Buna ziua! Daca am termostat pe fiecare colorifer la ce ma ajuta termostatul ambient?
Vezi raspunsurile
Ivanov Daniel 25 nov. 2017, 14:36 Raspunde
Am un termostat cu fir si nu stiu sa il setez! Am umblat la setari si abia am reusit sa il opresc pt ca mergea intruna. Nu stiu ce marca este si nici unde sa ma uit sa vad vreo serie sau ceva care sa imi dea un indiciu ce sa caut pe net.
Vezi raspunsurile
Zamfir Elena 16 nov. 2017, 09:24 Raspunde
Multumesc frumos,o zi buna!
Zamfir Elena 16 nov. 2017, 03:59 Raspunde
Buna ziua! Am un termostat EUROSTER 2006TX se afla in camera cea mai rece și sta pe perete este setat spre ex la 25 grade si nu porneste decat cand e foarte frig la 24,5 desi din cate stiu at trebui sa porneasca la 24 ,8 As dori sa stiu unde ar putea fi problema si daca gasesc un termostat sa porneasca la 24,9 de ex. Multumesc anticipat!
Vezi raspunsurile
Lupu Nadia 15 nov. 2017, 18:04 Raspunde
Multumesc tare mult pt sfat si promtitudine.
O seara frumoasa.
Lupu Nadia 15 nov. 2017, 07:12 Raspunde
Buna ziua.Am montat un termostat Q7 ieri.Acesta nu indica temperatura corecta din camera.Este setat sa porneasca la 22 grade.Desi in camera sunt sub 21.5 grade ,acesta imi arata pd ecran temperatura de 22.5.
Multumesc.
Ps.Cetrala este Imergaz si pana ieri am avut Q3.
Vezi raspunsurile
Grozoiu Gabriela 10 nov. 2017, 16:55 Raspunde
Daca il pun dintr-o camera unde niciodată nu va atinge 20 grade,o sa meargă in continuu centrala,ce ma sfătuiți???
Vezi raspunsurile
Grozoiu Gabriela 10 nov. 2017, 16:54 Raspunde
Buna ziua ,daca amplasez termostat ul de ambiant dintr-o camera si in camera respectiva a atins gradele pe care le-am cerut,insa in celelalte camere este rece,unde ar trebui sa il pun?
Gabriel 08 nov. 2017, 14:24 Raspunde
Buna ziua.Am centrala Motan si doresc sa montez un termostat cu fir de la acelasi producator.Casa este tip vagon iar distanta de la centrala la camera etalon va fi de aprox.20m. .Influenteaza aceasta distanta bunul mers al termostatului?Va multumesc.
Vezi raspunsurile
Dica Marcela 01 nov. 2017, 13:48 Raspunde
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti cum pot porni centrala in cazul in care ambientul( termostatul) nu mai functioneaza..!
Solomon Daniel 30 oct. 2017, 18:51 Raspunde
Ce termostat trebuie să cumpăr ,tip , model , am înțeles că cele cu fir sint mai bune ..?
Vezi raspunsurile
Solomon Daniel 30 oct. 2017, 18:49 Raspunde
Bună ziua , termostatul cu fir trebuie tras un fir de la centrala la termostat în cameră? Am centrală protherm electrică , mulțumesc frumos.
Vezi raspunsurile
Andrei Gheorghe 29 oct. 2017, 17:19 Raspunde
Doresc montarea unui termostat ambient de camera temostatul la m cumparat MT05B (T6360A)
Vezi raspunsurile
Florin 15 oct. 2017, 09:02 Raspunde
Afectează functionarea corecta a centralei dacă ambientul este deasupra de tv.Mulțumesc.
Vezi raspunsurile
Bianca 04 oct. 2017, 20:36 Raspunde
Bună seara am un termostat Q3RF și doresc sa îl monteze la o centrala ariston cu condensare dar nu știu unde le leagă firele. Ma puteți ajuta? Am desfăcut sa ajung la partea electrica a centralei și am în partea dreapta o mufa portocalie unde se pot lega doua fire și în stânga este o mufa alba (tata, se). Unde se leagă?
Vlad 02 oct. 2017, 15:07 Raspunde
Buna ziua,
Am sistem de incalzire in pardoseala si pe ambele etaje la distribuitor am si cate o pompa ce este comandata de un termostat ca cel din link. Va rog sa imi spuneti daca pot inlocui termostatul respectiv cu unul ambiental care sa porneasca pompa in momentul in care scade temperatura pe etaj?
Va multumesc!
https://temedecasa.wordpress.com/2012/02/17/cum-se-leaga-un-termostat-la-pompa-de-recirculare-a-apei-a-cazanului-de-incalzire-pe-lemne/
Niculescu 28 sept. 2017, 18:55 Raspunde
Buna, am montat un termostat digital Q3RF la centrala Ariston, la ce gradatie pun butonul care indica imagine calorifer il pun... butonul care indica calorifer de pe panoul centralei are 19 gradatii.
Danis Victor 16 oct. 2016, 21:53 Raspunde
Buna seara.Doresc niste sfaturi..am o centrala in condensare ARISTON productie 2016 30 kw..am 10 calorifere din care 8 sun 1,8m iar 2 sunt de 1 m.Pe 8 calorifere am pus robineti termostat iar pe 2 robineti normali..in baie si in hol sunt cei cu robineti normali.Am cumparat si un ambient fara fir c3rf LOGITHERM ceva de genu,As dori sa stiu daca ambientul lucra normal in paralel cu robinetii termostati?Precizez ca in camere termostatele de pe calorifere sunt reglate dupa necesitati,,sau cum sa procedez pt o eficienta cat mai ok..ambientul nu are raza de actiune asa mare cum scrie in manual de 50 m camp deschis si 30 in cladiri.l-am dus in dormitor si distanta pana la centrala este de aprox 15m si nu comunica..VOrice sfat m-ar ajuta.Va multumesc!!!!!!!
Cris 07 oct. 2016, 00:27 Raspunde
Buna seara...am un termostat ariston, care a ramas blocat pe 6 grade si incerc sa setez o alta temperatura , insa pe orice buton as apasa, nu reusesc sa fac acest lucru. Credeti ca ma puteti ajuta?
Vezi raspunsurile
TALPA ROXANA 30 sept. 2016, 16:32 Raspunde
Buna ziua, am luat un termostat fara fir...si nu stiu sa i-l montez...ma puteti ajuta??
Vezi raspunsurile
Flavius 21 sept. 2016, 17:17 Raspunde
Buna ziua !
Este suficienta distanta de 3 m intre radiator si termostat ( radiatorul pe un perete iar termostatul pe peretele opus , dar nu in fata radiatorului , pe diagonala fata de acesta ) ?
Multumesc !
Vezi raspunsurile