Publicat pe

Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri Radiante cu Infrarosu

 

Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri RadiantePentru dimensionare si stabilirea costurilor de achizitie si consum aferente incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu avem in vedere un apartament de 56 mp (suprafata utila), h=2,5 m, cladire construita din placi de beton, izolata pe exterior cu polistiren expandat de 10 cm grosime. Apartamentul este situat la etajul 4/8, apartamentele din jur fiind locuite si incalzite. In tot apartamentul exista geamuri termopan. Apartamentul este orientat spre Sud. Este situat in Bucuresti.

Panouri Radiante cu Infrarosu. Dimensionare

In cazul incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu dimensionarea se face pentru fiecare camera in parte.

Astfel vom proceda si noi:

Living (18 mp, un singur perete exterior): 2x panou radiant 550 w (se recomanda doua panouri radiante pentru distribuirea uniforma a radiatiei, lungimea camerei fiind de 5 m);

Dormitor1 (11 mp, un singur perete exterior): 1x panou radiant 550 w;

Dormitor2 (11 mp, un singur perete exterior): 1x panou radiant 550 w;

Bucatarie (5 mp, un perete da in balcon inchis): 1x panou radiant 400 w;

Baie (3 mp, un singur perete exterior): 1x panou radiant 400 w;

Hol (8 mp, fara pereti exteriori): 2x panou radiant 400 w (se recomanda doua panouri radiante pentru distribuirea uniforma a radiatiei, lungimea holului fiind de 5 m).

Panouri Radiante cu Infrarosu. Costuri de achizitie. Consum

Costurile de achizitie ale panourilor radiante cu infrarosu necesare incalzirii apartamentului mentionat anterior pleaca de la 5228 lei, modificandu-se in functie de preferintele cumparatorului pentru un anumit brand.

In ceea ce priveste consumul aferent incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu, pentru mentinerea constanta a unei temperaturi de 20-21 grade C (cu ajutorul unui termostat) in apartamentul de 56 mp de care s-a discutat anterior, estimam un consum mediu in perioada rece de 400 lei/luna.

Vedeti rezultatele obtinute de oameni ce au utilizat panouri radiante cu infrarosu: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/panouri-radiante-infrarosu-consum/ 

Pe langa avantajele costurilor reduse, incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu mai prezinta si alte avantaje. Cititi si acest articol: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/avantajele-incalzirii-cu-panouri-radiante-cu-infrarosu/.

Modele si preturi panouri radiante cu infrarosu gasiti aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/magazin/ .

53 de comentarii la „Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri Radiante cu Infrarosu

 1. Salut.toate bune și frumoase , avantajele le-am citit …dar dezavantajele care sunt ? Este imposibil să nu fie.Sunt numai pt încălzirea locuinței , cu apa caldă cum facem? Nu putem renunță la centrala termica.

   
  1. Intr-adevar, panourile radiante nu incalzesc apa. Pentru apa calda este nevoie de un sistem separat (boiler, insant).

    
 2. Nu spuneti nimic despre eficacitatea folosiriii acestui procedeu de incalzire la cabanele tip „SANTIER”construite din panouri duble de scanduri intre ele fiind izolatie din vata minerala.
  Cabanele sunt amplasate in zona muntoasa pe versantul sudic,temperaturile din toamna si primavara sunt intre -10 C :- + 15C.Cabana are doua camere de 4x4m [16 mp] cu cate o fereastra spre SUD cu geamuri duble de 1x1m.Intre cele doua camere este un hol de 1,3x4m cu usa spre SUD.
  Cate panouri si de care tip sunt necesare pentru mentinerea temperaturii de 20-22C. in perioada de primavara si toamna.Cat ar costa intrega instalatie si care ar fi costul energiei electrice consumate?
  Va multumesc,

   
  1. Ce inaltime aveti acolo?
   Ce grosime au peretii?
   Cati pereti exteriori au camerele?
   In functie de raspunsul dvs, putem aprecia daca este cazul sa mergem pe panouri radiante rezidentiale sau panouri radiante industriale.
   Dupa aceea vom stabili puterea panourilor radiante ce se impun a fi instalate si vom stabili un consum estimativ.

    
 3. o camera de 4.5m pe 5,5m si inaltime de 2.7m ce panou este indicat pentru o astfel de camera cu 2 pereti exteriori cu un geam exterior si care este consumul electric pentru a incalzi camera la o temperatura de 20 de grade cand afara sunt circa -10 -20 de grade maxim.

   
  1. Daca locuinta este neizolata aveti nevoie de doua panouri radiante de 950w. Avand in vedere pierderile mari ce vor avea loc prin cei doi pereti exteriori neizolati etimam un consum de 200-250 lei/luna.
   In cazul in care locuinta este izolata se vor schimba datele problemei.
   Pentru o estimare mai precisa va rog sa ne comunicati urmatoarele informatii:
   – locuinta este izolata? Tipul izolatiei?
   – geamul este termopan?
   – este vorba de casa sau apartament?
   – camerele vecine acestei camere se vor incalzi?

   In functie de aceste raspunsuri, daca este cazul, vom mai adauga completari.

    
  2. locuinta nu este izolata geamnu nu este termopan casa este din zgura cu grosimea peretilor de 60 cm celelalte camere as dori sa le incalzesc in aceeasi modalitate o camera fiind de 4.5 pe 3.5m inaltime de 2.7m 1 perete fiind comun .as mai vrea sa incalzesc si un hol de 8 m pe 1.5 m cu 3 geamuri care nu sunt termopan si o baie de 4m pe 2 m. MUltumesc

    
  3. Pentru camera de 16 mp va recomand doua panouri radiante de 800w, pentru hol doua panouri radiante de 550w, iar pentru baie un panou de 800w. Consum estimativ: camera 200 lei/luna, hol 150 lei/luna, baie 120 lei/luna.

    
 4. Casa din piatra ,grosime pereti 0,5cm,inaltime 2,5 m ,suprafata 24 mp ,trei geamuri normale . In ce masura se poate folosi un panou radiant pentru incalzire in conditiile in care se foloseste si incalzire cu lemne pentru ca se prepara mancarea si apa calda la baie si pentru animale . Focul in soba arde dimineata 2doua ore si jumatate si seara la fel .

   
  1. Avand in vedere dimensiunile camerei si modul in care doriti sa utilizati panoul radiant cu infrarosu, va recomand un panou radiant de 950w. Pentru oferta contactati-ne la 0727847616.

    
 5. Am un apartament de ~56 m2,2 camere una de ~20m2 una ~12m2 ,living ~17m2si baia ~5m2 ,asa am impartit ap.un hol mic de trecere din camera mare,camera mica la baie.
  doar peretii cu geamuri sunt in afara,locuiesc la etajul 4,ultimul si blocul nu e izolat.
  spuneti-mi cam cum ar trebuii sa impart panourile,plasmele termice ,cat m-ar costa ele in sine si cam ca re ar fi consumul KW/luna.
  Multumesc Barna Maria -Timisoara

   
  1. Buna ziua!

   Camera 20 mp: 1x panou radiant 950w + 1x panou radiant 550w
   Camera 17 mp: 1x panou radiant 750w + 1x panou radiant 550w
   Camera 12 mp: 1x panou radiant 750w
   Baie: 1x panou radiant 550w

   Avand in vedere ca sunteti la ultimul etaj, plafonul fiind neizolat, estimez un consum mediu de aprox. 600 lei/luna pentru mentinerea constanta a unei temperatri de 21-22 grade.

    
 6. De ce recomadati 2 panouri la camera de 20 mp cand la specificatiile panoului de 950w scrie ca e pentru camera pana la 24mp ?
  Inaltimea tavanului de 3.5 m apartament foarte bine izolat,presupune panouri de o putere mai mare?

   
  1. Cand facem dimensionarea nu tinem cont doar de suprafata si inaltime. Acolo unde am recomandat 2 panouri in camera de 20 mp, gradul de izolatie al incaperiii a inpus acest lucru. La specificatii apare suprafata maxima ce poate fi incalzita cu respectivul panou, la o inaltime de 2,5 m.

   In cazul dvs., avand in vedere inaltimea de 3,5m, va recomand panourile industriale. Aveti nevoie de 1x panou 2400w, ce va fi instalat pe tavan la inaltimea de 3,5 m. Pentru distributia unifora a radiatiei in incapere o alegere mai buna ar fi daca am merge pe 2x panou industrial de 1200w.

   Putem incalzi aceasta camera si cu panouri rezidentiale. Conditia este sa le instalam pe tavan, la 2,5 m de la podea (suspendate). In aceasta situatie aveti nevoie de 2x panou radiant 950w.

    
 7. Buna ziua!

  Mi-as dori sa folosesc panourile radiante ca un sistem complementar sau/si paralel ;celui de incalzire pe gaz;astfel in:

  1.Living+bucatarie open space :L=10.0m;l=3.70m;h=2.70(termosistem 3 pereti)
  2.Dormitor1:L=5.0m,l=3.70m,h=2.70(termosistem 3 pereti)
  3.Dormitor2:L=4.0m,l=3.70m,h=2.70(termosistem 3 pereti)

  Mentionez ca e vorba de casa,termoizolatie 8cm pe trei fatade,tamplarie termopan,
  Ce-as putea face cu casa scarii?

  M-ar interesa si consumurile in cazul in care folosesc numai panourile pentru incaperile mentionate mai sus.

  Va multumesc

   
  1. Buna ziua!

   Va recomand in felul urmator:
   Living + Bucatarie (37 mp): 3x panou radiant 950w.
   Dormitor 1 (19 mp): 1x panou radiant 950w + 1x panou radiant 550w.
   Dormitor 2 (15 mp): 1x panou radiant 950w

   Dimensionarea este facuta pentru folosirea panourilor ca unica sursa de incalzire.
   Consum estimativ 550-600 lei/ luna (suprafata totala a casei este de aproximativ 70 mp).

    
 8. Buna ziua,
  Doresc sa incalzesc o camera situata pe colt,2 pereti exteriori,unul in casa scarii,suprafata de 12mp, la parter,bloc izolattermoizolatie de 8 cm,acest sistem de incalzire dorindu-se ca un sistem complementar,in paralel celui de incalzire pe gaz;
  Astept recomandarile dvs. si un consum estimat
  Va multumesc,

   
  1. In principiu, un panou raiant de 550w este suficient. Acum depinde si in ce masura incalzeste echipamentul pe gaz. Pemtru a va face o recomandare corecta, va rog sa imi spuneti cu cate grade dositi sa ridicati temperatura, fata de temperatura asigurata de echipamentul de incalzire cu gaz.

    
 9. buna, vreau panouri doar pt – o bucatarie cu 2 pereti exteriori izolati,geam termopan 3.8 x 3.30 x 2.50
  – o baie cu 2 pereti exteriori izolati 3.30 x 2.0 x 2.50
  Imi puteti recomanda ce panouri sa folosesc avand in vedere ca e vorba de o casa in care in restul incaperilor folosesc incalzire cu lemn. Multumesc !

   
  1. Buna seara! Va recomand cate un panou radiant de 850w in fiecare incapere.

    
 10. Ap. 2 camere, etaj 4/4, neizolat, geamuri termopan din aluminiu, pereti din placi prefabricate, Bucurest-sud, cu vedere spre sud:
  – sufragerie 15,5 mp, un perete exterior
  – dormitor 10 mp, 2 pereti exteriori
  – baie, 3,5 mp, 1 perete exterior
  – bucatarie, 5 mp, 1 perete exterior

  Va rog daca se poate dimensionare si un cost estimativ al consumului de energie (in lei).

   
 11. Scuze, am uitat sa precizez ca:
  – vecinul de dedesubt incalzeste cu centrala termica,
  – vecinul dinspre nord incalzeste cu centrala blocului, deci nu prea are caldura mare din cauza vechimii instalatiei

   
  1. Buna ziua!

   Va recomand in felul urmator:
   – sufragerie 15,5 mp, un perete exterior = 1x panou radiant Dragus 850w + 1x panou radiant Dragus 500w
   – dormitor 10 mp, 2 pereti exteriori = 1x panou radiant Dragus 850w
   – baie, 3,5 mp, 1 perete exterior = 1x panou radiant Dragus 500w
   – bucatarie, 5 mp, 1 perete exterior = 1 x panou radiant Draagus 550w

   Cost estimativ al consumului de energie ~ 400-450 lei/luna de iarna.

    
 12. Casa din lemn tencuita neizolata 3 geamuri nu din termopan dimensiuni 8m /5m/2,3o. Ce panouri sunt necesare? Multumesc!

   
  1. La aceasta camera de 35 mp, avand in vedere gradul de izolatie, aveti nevoie, in principiu, de 3 panouri radiante de 850w.

   Pentru o recomandare mai exacta am nevoie de urmatoarele informatii:
   – cati pereti exteriori are respectiva camera?
   – grosimea peretelui?
   – camerele invecinate cu aceasta camera sunt incalzite?

    
 13. Buna ziua,

  Am de incalzit un apartament de aproape 90mp care este impartit astfel:

  Living – 3.95×6.30 – 1 perete exterior
  Dormitor 1 – 4.30×3.25 – 2 pereti exteriori
  Dormitor 2 – 4.30×3.25 – 2 pereti exteriori
  Dormitor 3 – 3.15×3.25 – 1 perete exterior
  Baie – 2.50×4.75 – 1 perete exterior
  Bucatarie – 4.30×3.25 – 2 pereti exteriori

  Inaltimea la toate camerele este de 2,5m

  Casa este izolata cu polistiren de 10cm si termopane la fiecare camera.

  Puteti sa imi dati o oferta de pret si sa imi ziceti cat m-ar costa energia electrica lunara pentru lunile de iarna.

  Multumesc.

   
  1. Living – 3.95×6.30 – 1 perete exterior = 1x panou 850w + 1x panou radiant 550w = 1796 lei
   Dormitor 1 – 4.30×3.25 – 2 pereti exteriori = 1x panou radiant 850w = 998 lei
   Dormitor 2 – 4.30×3.25 – 2 pereti exteriori = 1x panou radiant 850w = 998 lei
   Dormitor 3 – 3.15×3.25 – 1 perete exterior = 1x panou radiant 850w = 998 lei
   Baie – 2.50×4.75 – 1 perete exterior = 1x panou radiant 850w = 998 lei
   Bucatarie – 4.30×3.25 – 2 pereti exteriori = 1x panou radiant 850w = 998 lei

   TOTAL: 6786 LEI
   DISCOUNT 10% = 679 LEI

   PRET FINAL: 6107 LEI
   TERMOSTATE SI TRANSPORT GRATUITE

   Consum estimativ, pentru mentinerea constanta a unei tempraturi de 22 grade C ~ 700-800 lei/luna

    
 14. Buna seara!
  M-ar interesa incalzirea unor spatii, dupa cum urmeaza:
  Sufragerie, 18 m patrati, 2 pereti exteriori, izolata pe interior;
  As dori un panou personalizat, oricat de mare, fiindca sunt 2 ferestre de termopan, fiecarepe cate un perete, pe alt perete este intrarea din hol, spatiu deschis, fara usa si nu am disponibil decat un perete pe care sa amplasez;
  Mentionez ca vom achizitiona si un semineu electric pentru design, dar care are si functii de incalzire;
  Hol interior, pe mijloc, casa decomandata, 8 m lungime si 170 latime, cu 2 geamuri termopan si usa in capat.
  Va rog frumos, daca se poate si un pret estimativ, nu neaparat la centima… 🙂
  Va multumesc pentru eventualul raspuns!

   
  1. Buna seara!

   Sufragerie: 1x panou radiant Dragus 1100w (850w)
   Hol: 2x panou radiant Dragus 600w (550w)

   Pret: 2150 lei

    
  2. Completare…

   Acum am vazut ca doriti ca panoul radiant din sufragerie sa fie personalizat, asa ca pretul total va fi 2250 lei.
   Pe hol am luat in calcul ca veti pune panouri albe.

   Pentru orice alte detalii va stau la dispozitie.

    
 15. Buna ziua! Am o casa din chirpic, izolat tot spatele casei interior si cu rigips toata casa interior. Peretii sunt grosi de 40 cm plus 5-6 cm rigips si geamuri termopane peste tot. Suprafata totala a casei 70 m patrati.

  1 camera 3 pereti exteriori 18 m patrati inaltime 2,5 m
  1 camera 2 pereti exteriori 18 m patrati inaltime 2,5 m
  1 camera 2 pereti exteriori 14 m patrati inaltime 2,5 m
  1 hol cu 1 perete exterior 10 m patrati inaltime 2,5 m
  1 baie cu 2 pereti exteriori 10 m patrati inaltime 2,5 m

  Tavanul nu este izolat prin pod ci doar o izolatie cu pamant de 30 cm. Va rog o evaluare completa, cate panouri imi trebuie si costuri estimative de electricitate per luna. Mentionez ca toata casa este tencuita pe exterior cu ciment iar in interior peretii sunt de pamant la care am adaugat rigips peretii intre camere avand 30 cm plus rigips. Va multumesc!

   
 16. Am uitat sa precizez ca vreau 21-22 grade ca ambient.

   
 17. Pentru o mai buna estimare mentionez ca pt fiecare incapere inclusiv baia exista cate un geam ce da la exterior, doar camera de 14 m patrati are geamul care da interior pe hol, asa cum am zis toate de termopan inclusiv usa de la intrarea principala de pe hol. Inca ceva, pt ca aceasta casa se afla la 15 km de Constanta vreau sa stiu daca aveti pe cineva in Constanta care se ocupa de toata lucrarea pt ca vreau ca totul sa fie facut de dvs. evaluare la fata locului, montaj panouri + termostate si garantie. Mentionez ca vreau panouri in tavan inclusiv in baie. Va multumesc!

   
  1. Buna ziua!

   1 camera 3 pereti exteriori 18 m patrati inaltime 2,5 m = 2x panou radiant 850w
   1 camera 2 pereti exteriori 18 m patrati inaltime 2,5 m = 2x panou radiant 850w
   1 camera 2 pereti exteriori 14 m patrati inaltime 2,5 m = 1x panou radiant 850w + 1x panou radiant 550w
   1 hol cu 1 perete exterior 10 m patrati inaltime 2,5 m = 1x panou radiant 850w
   1 baie cu 2 pereti exteriori 10 m patrati inaltime 2,5 m = 1x panou radiant 850w

   Consum lunar estimativ: 900 lei/luna
   Am calculat la 1kw=0,55.
   Inportant de stiut faptul ca se poate negocia pretul/kw cu furnizorul de energie electrica. Au fost cazuri cand s-a obtinut un cost de 0,4
   lei/kw, ceea ce este extraordinar.

   Nu avem reprezentant in Constanta.

   Garantia este de 5 ani la panourile radiante cu infrarosu de uz rezidential comercializate de noi.

    
 18. Buna ziua!Va rog sa imi spuneti ce panou ar trebui sa instalez pentru o camera de 16 mp,inaltimea 2.3.Casa este din boltari,izolatie 10 cm.3 pereti exteriori.Mentionez ca doresc sa.incalzesc camera la 23-25 gr (pt.bebe).cate panouri ar fi necesare?Ar face fata in.perioada iernii…?Ce.costuri ar implica?Pt panouri,apoi lunar energia.electrica?

   
  1. Buna ziua!
   Va recomand doua panouri radiante de 850w.
   Pret pt. aceasta perioada 1796 lei (tva inclus)- termostate si transport gratuite.
   Consum lunar aprox 250 lei.

    
 19. Unde ar fi cel mai bine sa fie montate pt o.mai buna distributie a caldurii? Vin impreuna.cu termostat.sau se monteaza separat?Este nevoie de o instalatie electrica speciala?

   
  1. Pozitia ideala de montaj pentru panourile radiante cu infrarosu este pe tavan.
   In principiu nu e nevoie de instalatie speciala.
   Termostatul vine separat (nu este incorporat in panoul radiant).

    
 20. buna ! ma intereseaza si pe mine la casa mea compusa din camera 18 m2 si bucatarie 14 m2 si hol 7 m2 si baie 5 m2 c-am ce panouri ar trebui montate si ce consum asi avea ?

   
 21. casa este izolata cu polistiren de 10,tavan izolat cu vata minerala geamuri term cu 3 straturi doar pe hol am termopan cu 2 straturi de geam si usa la intrare bineinteles

   
  1. Buna ziua!

   Aveti nevoie de urmatoarele panouri radiante:
   – 2 panouri radiante 850w
   – 2 panouri radiante 550w
   – 1 panou radiant 500w
   Consum lunar: aptox. 792kw= 435 lei, pentru mentinerea constanta a unei temperaturi de 22 grade C.

    
 22. Bună ziua!
  Vă rog să-mi spuneţi ce panouri îmi trebuie pentru un apartament în zona Topliţa, jud. Harghita, cu temperaturi f. scăzute iarna, până la -20 grade. Apartamentul este construit din prefabricate din beton şi este situat la etajul 4 (ultimul), nu este izolat, are geamuri termopan, înălţime 2,5 m şi următoarele dimensiuni:

  – camera mică, 2 pereţi afară, unul cu geam, 13,5 mp;
  – camera mare, 1 perete afară, cel cu geam, 16 mp;
  – bucătărie, 1 perete afară, cel cu geam, 8,5 mp;
  – baie, 1 perete afară, cel cu gemuleţ de 50/50 cm, 4 mp;
  – hol, fără pereţi afară, 6,4 mp.

  Vă mulţumesc anticipat!

   
  1. Buna ziua!

   Dimensionare panouri radiante cu infrarosu:
   – camera mică, 2 pereţi afară, unul cu geam, 13,5 mp= 2x panou radiant 850w;
   – camera mare, 1 perete afară, cel cu geam, 16 mp= 2x panou radiant 850w;
   – bucătărie, 1 perete afară, cel cu geam, 8,5 mp= 1x panou radiant 850w;
   – baie, 1 perete afară, cel cu gemuleţ de 50/50 cm, 4 mp= 1x panou radiant 550w;
   – hol, fără pereţi afară, 6,4 mp= 1x panou radiant 550w.

   Pentru orice alte detalii va stau la dispozitie.

    
 23. La numarul de panouri de mai sus, cat estimati consumul in KW pe o luna?

   
 24. Buna ziua,
  Locuiesc in Galati si din acest an se renunta la sistemul de incalzire centralizat,asa incat iau in calcul foarte serios ,varianta de incalzire cu panourile radiante(Dragus).Va rog frumos sa-mi spuneti cam ce panouri se preteaza pentru o locuinta situata la parter(subsol inchis)de vreo 40mp compartimentata astfel:
  -dormitor 4×3=12mp,un perete exterior cu termopan 2.5×1.2(camera prelungita spre balcon prin scoaterea usii si geamului).
  -sufragerie 4×3=12mp cu un perete exterior si geam termopan
  -hol ,aprox.8mp ,fara pereti exteriori(dau in casa scarii si uscator,ambele neincalzite)
  -baie ,aprox.5mp,un perete exterior ,geam normal f,mic 0.4×0.4
  -bucatarie,aprox 5mp,un perete exterior cu gean termopan si unul care se invecineaza cu uscatorul

  Precizez ca apartamentul nu este izolat si cel de deasupra nu este incalzit.E indicat sa nu se monteze panouri in baie si bucatarie,fiind incaperi f.mici si sa se monteze pe hol un panou cu putere mai mare?
  Aveti vreo varianta de plata cu cardul in rate?
  Multumesc frumos.

   
  1. Buna ziua!

   – dormitor= 1x panou radiant Dragus 850w;
   – sufragerie= 1x panou radiant Dragus 850w;
   – hol= 1x panou radiant Dragus 550w;
   – baie= 1x panou radiant Dragus 550w;
   – bucatarie= 1x panou radiant Dragus 550w.

   Nu va recomand sa puneti unul mai mare pe hol iar in baie si bucatarie sa nu puneti nimic, mai ales ca apartamentul este neizolat, respectiv apartamentul de deasupra nu este incalzit.

   Consum estimativ 800-900 kw/luna.

    
 25. Buna ziua Va rog sa mi spuneti cate panouri ar trebui sa cumpar la un apartament de 36m2 la etajul 2 blocul din caramida. Nu este izolat sí nu am termopane.Camera mare 14.m2 Camera mica 9,5m2 Holul 5.m2 Baia 3 .m2 Bucataria 4.m2 Cele doua camere au o latura pe exterior restul peretilor este incalzit

   
  1. Buna ziua!

   Camera mare 14.m2= 1x panou radiant 850w
   Camera mica 9,5m2= 1x panou radiant 550w
   Holul 5.m2= 1x panou radiant 300w
   Baia 3 .m2= 1x panou radiant 300w
   Bucataria 4.m2= 1x panou radiant 300w

    
 26. Imi puteti spune va rog care este diferenta intre panoul radiant cu infrarosu si plasma termica? Care din ele sunt recomandate la montarea in apartament? Va multumesc

   
 27. Cam 1 – 56mc , 2 pereti ext
  Cam 2 – 52mc , 1 perete ext
  Cam 3 – 51mc , 2 pereti ext
  Cam 4 – 42mc, 1 perete ext
  Cam 5 – 43mc, fara pereti ext
  Cam 6 – 28mc, 2 pereti ext
  Cam 7 – 19mc, 1 perete ext
  Baie 1 – 13mc, 2 pereti ext
  Baie 2 – 12mc, 1 perete ext
  Hol – 24mc , fara pereti ext

  Toate camerele au inaltimea de 2.6m
  Podeaua izolata cu polistiren extrudat 3cm, tavanul cu vata 10cm.
  Geamuri termopane 2 camere.
  Curet trifazic.
  Casa are peretii exteriori din caramida grosi de 55cm izolati cu polistiren de 10cm.

  Va rog un necesar panouri si un cost estimativ consum.

  Multumesc!

   
  1. Buna ziua!

   Cam 1 – 56mc , 2 pereti ext: 2x panou radiant 600W
   Cam 2 – 52mc , 1 perete ext: 2x panou radiant 600W
   Cam 3 – 51mc , 2 pereti ext: 2x panou radiant 600W
   Cam 4 – 42mc, 1 perete ext: 1x panou radiant 850W
   Cam 5 – 43mc, fara pereti ext: 1x panou radiant 850W
   Cam 6 – 28mc, 2 pereti ext: 1x panou radiant 600W
   Cam 7 – 19mc, 1 perete ext: 1x panou radiant 600W
   Baie 1 – 13mc, 2 pereti ext: 1x panou radiant 300W
   Baie 2 – 12mc, 1 perete ext: 1x panou radiant 300W
   Hol – 24mc , fara pereti ext: 1x panou radiant 600W

   Speciaficatie: La camerele 1,2 si 3, avand in vedere izolatia foarte buna, necesarul de putere il asigura si un panou de 1000w, dar luand in dimensiunile camerelor, cea mai buna varianta dpdv tehnic este sa punem 2 panouri mai mici, astfel ca v-am recomandat cate 2 panouri de 600w. Astfel, veti obtine cele mai bune performante.

   Condum estimativ pentru mentinerea constanta a unei temperaturi aprox. de 22 grade: 900 lei/luna.

    
 28. Buna ziua!

  Suntem interesati sa achizitionam un aparat cu infrarosu pentru incalzirea unor spatii de birouri, 2 camere sunt :
  – camera 1 se afla la parter de bloc cu 3 pereti pe exterior adica unul afara si 2 pe casa scarii, camera are cca 20 mp., inaltime de 2.5 cca. ce tip de aparat recomandati sa fie cu un consum foarte mic dar sa faca caldura ? Incat sa nu mai fie frig.
  – camera 2 se afla la curte tot pt birouri, are 4 pereti exteriori , izolati termic cu polistiren de 10 cm, tavan cu rigips cu o izolatie de polistiren de 5, acoperis tabla lindab, ferestre termopan 2 din care una de 1.8 lungime si 80 cca inaltime si inca una de cca 1100 x 800 iar interiorul este de 6 x 4 = 24 mp construiti si inaltime de 2.20

  Astept un raspuns din partea dvs.

   
  1. Buna ziua!

   Luand in calcul pierderile de caldura din cele 2 spatii, va recomanda in fiecare spatiu cate 2 panouri de 850w: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/produs/panou-radiant-dragus-800w/.

    
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *