Publicat pe

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu

 

Panouri Radiante Dragus. Panou Radiant Dragus 600wIncalzirea cu panouri radiante infrarosu reprezinta una dintre cele mai economice metode de incalzire existente pe piata la ora actuala. Daca stam sa ne gandim mai bine si luam in calcul durata de viata si cosurile mici aferente instalarii si intretinerii panourilor radiante cu infrarosu, putem spune ca metoda incalzirii cu tablouri radiante (este foarte potrivit sa le numim tablouri) este chiar cea mai economica metoda. Am facut aceasta precizare raportandu-ma la toate sistemele cunoscute pe piata romaneasca. Voi prezenta putin mai tarziu consumul de energie.

Comparand sistemele de incalzire existente ce au la baza energia electrica, incalzirea cu panouri radiante infrarosu se afla detasat pe locul intai. Panourile Radiante cu Infrarosu sunt eficiente, economice si produc efecte benefice organismului. Mai prezinta o multitudine de alte avantaje, la care voi face referire in randurile ce urmeaza.

Panourile radiante infrarosu sunt benefice organismului prin prisma radiatiilor infrarosii pe care le emana. Radiatiile infrarosii reprezinta baza incalzirii cu panouri radiante infrarosu, incalzirea prin radiatie realizandu-se in procent de 93-95 %, diferenta pana la 100% reprezentand caldura convectiva. Multi oameni, in mod gresit, discrediteaza incalzirea cu panouri radiante infrarosu , speriindu-se la auzul cuvantului radiatii. Cand aud acest cuvant se duc automat cu gandul la ceva rau, daunator, ignorand faptul ca sunt si radiatii benefice organismului. Fac adesea confuzie intre radiatiile infrarosii si alte tipuri de radiatii daunatoare cum sunt radiatiile ultraviolete si microundele.

 

PROFITATI DE REDUCERILE NOASTRE: < CLICK AICI >

 

Incalzirea Cu Panouri Radiante Infrarosu – concepte elucidate

Zilele trecute am auzit intamplator o discutie despre incalzirea cu panouri radiante infrarosu . Persoanele in cauza erau foarte incantate de modul de functionare dar, in mod gresit, se temeau de un posibil efect daunator, comparand principiul pe care se bazeaza incalzirea cu panouri radiante infrarosu cu principiul prin care cuptoarele cu microunde incalzesc alimentele.

Haideti sa elucidam aceasta eroare. Intre radiatiile infrarosii produse de incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu si microunde, respectiv radiatiile ultraviolete, exista o mare diferenta. Radiatiile infrarosii au o lungime de unda intre lumina vizibila (radiatia ultravioleta) si undele radio (microundele), avand o lungime de unda mai mare decat ultravioletul si mai mica decat microundele. In timp ce microundele si ultravioletele sunt daunatoare sanatatii, radiatiile infrarosii produc o serie de efecte benefice.

Printre efectele benefice produse de radiatiile infrarosii, si totodata de incalzirea cu panouri radiante infrarosu se numara: dilata vasele de sange periferice; imbunatatesc aspectul pielii; actioneaza pozitiv asupra psihicului si fizicului uman, imbunatatind starea generala, mai ales in cazul persoanelor in varsta si a copiilor sau bebelusilor; amelioreaza simptomele bolilor astmatice, reumatice si cele inflamatorii; au efect analgezic, antiseptic, antiinflamator, stimulator si de incetinire; reduc tensiunea musculara; ajuta la ameliorarea spasmelor musculare; imbunatatesc mobilitatea articulatiilor si tesutului conjunctiv; ajuta la reducerea nivelului colesterolului din sange; accelereaza procesul de regenerare, plus o multitudine de alte efecte benefice.

Mai multe informatii despre radiatiile infrarosii ce stau la baza incalzirii cu panouri radiante infrarosu si efectele lor benefice gasiti aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/radiatii-infrarosii-de-unda-lunga/

Am promis in fraza de debut a articolului ca ma voi raporta si la consum. Pe multi ii intereseaza, in principal, consumul, mai ales in aceste vremuri tulburi in care sunt foarte multi oameni ce nu isi mai permit incalzirea locuintei.

Incalzirea cu panouri radiante infrarosu – Consum de energie

Pentru a prezenta consumul ce il presupune incalzirea cu panouri radiante infrarosu, ma voi raporta la un panou radiant de 800w, panou util pentru incalzirea unei camere de pana la 18 mp (cu h=2,5). Ceea ce va voi spune in continuare va fi ceva general, cifrele putand varia in plus sau in minus in functie de caracteristicile individuale ale fiecarei camere.

Astfel, un panou radiant cu infrarosu de 800w consuma in medie aproximativ 80-100 lei/luna (pentru incalzirea unei suprafete de pana la 18 mp, h=2,5). Pentru incalzirea unui apartament de 70 mp costurile vor varia intre 300 si 400 lei/luna.

 

VIZITATI MAGAZINUL CU REDUCERI: < CLICK AICI >

 

Incalziea Cu Panouri Radiante Infrarosu – Alte avantaje

Alte avantaje pe care le prezinta incalzirea cu panouri radiante infrarosu : usor de instalat; usor de intretinut; posibilitate de instalare in absolut orice tip de locuinta; costuri mici la achizitie si instalare; aspect placut, existand si varianta panouri radiante personalizate; regleaza umiditatea; diminueaza pana la eliminare igrasia; prezinta fiabilitate (peste 20 ani); asigura independenta in ceea ce priveste incalzirea locuintei; nu necesita avize si recomandari; nu exista riscuri de incendiu, arsuri, etc.

 

DORITI CALITATE SI PRETURI MICI? GASITI AICI

DORITI SA FITI INDRUMATI DE O ECHIPA DE PROFESIONISTI? CONTACTATI-NE

63 de comentarii la „Incalzirea cu panouri radiante infrarosu

 1. Buna ziua. Ma intereseaza daca panourile fac fata pentru a incalzi o casa noua din caramida, termosistem polistiren de 10 cm, la o temperatura exterioara de -25 * Celsius. Multumesc!

   
  1. Cu siguranta! Panourile Radiante cu Infrarosu reprezinta un sistem de incalzire complet. Totul pleaca de la dimensionare. Cu o dimensionare corecta se pot obtine performante foarte bune prin folosirea incalzirii cu panouri radiante, indiferent de conditii.
   Daca aruncati o privire pe internet veti gasi si pareri negative despre incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu.
   De ce sunt astfel de pareri?
   Totul a pleacat de la neprofesionalismul, sau mai bine spus, de la lipsa de experienta a comerciantilor.
   Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu nu are o vechime foarte mare pe piata romaneasca si astfel, fiind un sistem la inceput, comerciantii au facut mai multe gafe, prin recomandarea unor panouri radiante nepotrivite. Astfel, oamenii s-au ales cu niste panouri mult subdimensionate, nepotrivite camerelor in care au fost instalate.
   Instalarea unor panouri radiante cu infrarosu incorect stabilite duce la costuri foarte mari la incalzire, in unele cazuri neputandu-se atinge temperatura dorita.
   Astfel de gafe se mai fac si in prezent, unele din lipsa de experienta, altele din reaua credinta a comerciantilor.
   Unii comercianti, din dorinta de a vinde foarte mult, trec peste moralitate si recomandanda clientilor panouri nepotrivite in cunostinta de cauza.
   Astfel, aveti grija de la cine achizitionati panouri radiante cu infrarosu.
   Daca aveti si alte intrebari astept comentarii.
   Va raspund cu cea mai mare placere.

    
 2. Pentru o camera de 5 m patrati, cam ce panou ar fi adecvat?Camera e din caramida nu este izolata cu polistiren, nu are acoperis de beton ,are plafon din lemn izolat, in pod, cu vata sticlata.Peste noapte fac focul cu lemne , la soba de teracota.Intrebarea mea este ,cam ce panou(dimensiune) ar trebui sa-mi achizitionez , deoarece focul il fac doar pe timp de noapte iar toata ziua , de la ora 5 dimineata pana la ora 20 , seara, sunt plecata de acasa .Mentionez ca aceasta camera tine loc si de bucatarie si are tevi pentru apa.

   
 3. Va recomand un panou radiant Dragus de 500w, pret actual 698 lei. Sa fim mai siguri, cati pereti exteriori aveti la aceasta camera?

   
 4. Salut , se poate incalzi o casa doar cu panouri radiante? Si ce consum in kw ma intereseaza, si cam cati watti trebe la metru patrat, sau metru cub,cum se calculeaza?

   
  1. Sigur ca se poate incalzi o casa doar cu panouri radiante cu infrarosu. Panourile radiante cu infrarosu reprezinta un sistem complet pentru incalzirea locuintei. Dimensionarea se face in functie de gradul izolatiei. In ceea ce priveste locuintele cu izolatie foarte buna putem merge pe 20w/mc si crestem odata cu aparitia detaliilor ce defavorizeaza incalzirea, putandu-se ajunge pana la 40w/mc. Oricum, pentru o dimensionare profesionala luati legatura cu noi.
   Experienta noastra in comercializarea panourilor radiante cu infrarosu ne ajuta sa va facem recomandari, astfel incat sa obtineti eficienta maxima prin folosirea incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu.
   Daca vreti, ne puteti comunica date despre locuinta chiar aici, astfel incat raspunsul nostru sa ajute si alti cititori.
   Pentru dimensionare si estimare de consum ne trebuie urmatoarele date:
   – Locuinta este casa sau apartament?
   – Locuinta este izolata sau nu? Daca da, ce izolatie?
   – Dimensiunile fiecarei camere: L,l,h;
   – Cati pereti exteriori are fiecare camera?
   – exista geamuri termopan sau nu? Daca nu, ce fel de geamuri?

    
 5. Va salut cu respect ! Am inaltime 2,6 m la toate camerele. O camera de 3,65/4,25m, 2 pereti ext., 2,50/4,45 cu doi pereti exteriori , 4,6/4,2 cu doi pereti exteriori , 3/3,65 cu un perete exterior (bucatarie) , 1,6/3,05 baie un perete ext , 2,2/7,6 plus 1,4/3,05 coridor cu doi pereti exteriori (2,2 de doua ori perete exterior ) asta e la parter, et 1: 3,65/4,25 doi pereti exteriori , 3,25/4,25 doi pereti exteriori, coridor identic ca jos , 2,2/7,6 plus 1,4/3,05 , baie identic 1,6/3,05 un perete exterior , 4,59/ 7 cu trei pereti exteriori . Geamuri termopan cu trei straturi de sticla,pereti de 24 cm de boltari . Multumesc anticipat !!!

   
  1. Aveti nevoie de panouri radiante cu infrarosu astfel:
   Camera de 3,65/4,25m, 2 pereti ext. = 1x panou radiant 950w
   Camera 2,50/4,45 cu doi pereti exteriori = 1x panou radiant 750w
   Camera 4,6/4,2 cu doi pereti exteriori = 1x panou radiant 750w + 1x panou radiant 550w
   Camera 3/3,65 cu un perete exterior (bucatarie)= 1xpanou radiant 550w
   Camera 1,6/3,05 baie un perete ext = 1xpanou radiant 550w
   Camera 2,2/7,6 = 1x panou radiant 950w
   Coridor 1,4/3,05 cu doi pereti exteriori = 1x panou radiant 550w asta e la parter,
   et 1:
   Camera 3,65/4,25 doi pereti exteriori = 1x panou radiant 950w
   Camera 3,25/4,25 doi pereti exteriori = 1x panou radiant 950w
   coridor identic ca jos , 2,2/7,6 plus 1,4/3,05= 1x panou radiant 950w+ 1xpanou radiant 550w
   baie identic 1,6/3,05 un perete exterior= 1xpanou radiant 550w
   Camera 4,59/ 7 cu trei pereti exteriori = 2x panou radiant 950w.

    
  2. Bună,mai vreau sa va întreb ceva dacă știți estimativ cât ar consuma toate pornite pe zi.Va multumesc

    
  3. Avand in vedere dimensiunile camerelor si caracteristicile acestora, panourile radiante cu infrarosu recomandate vor consuma in medie pe perioada rece aproximatv 50 lei/zi (1500 lei/luna), pentru mentinerea constanta a unei temperauri ambientale de 22-23 grade, cu termostat atasat. Daca aveti casa bine izolata puteti obtine costuri mult mai mici. De asemenea, puteti obtine tarife mai mici/kw, dat fiind faptul ca aveti un consum semnificativ.

    
 6. In kw ma intereseaza consumu,nu sunt in romania.si perioada rece o medie de temperatura exterioara cam la cat ati calculat,aici in zona temperaturi sub 0 grade sunt putine nopti,dar trebe sa faca fata si la temperauri de minus 20 . media la temperatura iarna e pozitiva

   
  1. Cu dimensionarea facuta de mine panourile va fac fata si la -20 grade. Luand in calcul datele comunicate de dvs, veti avea un consum mediu in perioada rece de aproximativ 60Kw/zi ,pentru mentinerea constanta a unei temperaturi de 22-23 grade. Calculul a fost facut pentru o casa cu izolatie medie. O casa bine izolata va genera un consum mai mic.

    
 7. Câți kw consuma la o temp de max 24gradeC in camera pe luna

   
  1. Pentru incalzirea unei camere de apartament de 20 mp, cu izolatie buna, consumul va fi de aproximativ 140-150 lei/luna.

    
 8. Calculați.mi si mie ce panouri am nevoie pt o cameră de 4m pe 4m si înălțimea de 3m cu doi pereti exteriori si geamuri termopan, si pt bucătărie 2,5m pe 4m cu înălțimea de 3 m cu un perete exterior fara geam. Va multumesc!

   
  1. Buna ziua!

   Camera: 1x panou radiant 850w + 1x panou radiant 550w
   Bucatarie: 1x panou radiant 850w

    
 9. Buna ziua!
  Pt un cabinet medical su supraf 16,5mp si inaltime 3,5m ce panouri ar face un ambiet de 22 grade?
  Multumesc

   
  1. Buna ziua. In principiu, aveti nevoie de 1x panou radiant 2400w. Pentru mai multe detalii contactati-ma la 0758872506.

    
 10. Buna seara.

  Daca un panou radiant are o temperatura mare la suprafata lui inseamna ca transforma o parte din electricitate in energie termica convectiva?

  Un panou care transforma toata (sau aproape toata) energia electrica in energie infrarosie nu ar trebui sa fie aproape rece la suprafata (aproximativ 40 grade C)?

  Intreb acest lucru pentru ca am vazut in magazine multe panouri care cred ca aveau spre 90 – 100 de grade celsius la suprafata si la departare de 1,5m nu se simtea deloc caldura pe piele (spre exemplu asa cum se intampla la soare).

  Multumesc pentru raspuns.

   
  1. La un panou radiant cu infrarosu de calitate 70-85% e radiație și 15-30% convecție, în funcție de poziția de instalare.

   Toate panourile radiante se încălzesc la suprafata.

   Cu cat panoul se încălzește mai mult pe suprafața, cu atât radiatia se simte mai puternic.

   La panourile radiante industriale radiatia se simte mult mai puternic, dar acestea se recomanda doar la spații cu înălțimi de peste 3m.

   Intensitatea radiației resimțită la nivelul corpului uman este data și de temperatura din încăpere.

   Panourile radiante, prin construirea lor, transfera căldura generată de elementul încălzitor incorporat, obiectelor din raza de acțiune.

    
 11. la un apartament cu doua camere,bucatarie,baie hol,in suprafata de 55 mp,etaj intermediar…cat ma costa achizitionarea acestor panouri+montare si care ar fi costurile de consum de energie el.lunare….???multumesc!

   
  1. Costuri de achizitie panouri radiante cu infrarosu aprox 3700 lei, consum lunar aprox 430 lei (pentru o temperatura ambientala de 22 grade).

    
 12. Pentru o bucătărie de apartament cu 3 pereți interiori din care unul e exterior exact cat e ușa de la intrare iar ultimul perete cel de la exterior este construit pana la jumate adică 120 cm din termopan panou închis plus polistiren de 5cm iar restul de 120 cm este sticla termopan lățime totala 300 . Camera este dimensiunea lățime 300 lungime 600 înălțime 240.

   
  1. Aveti nevoie de doua panouri radiante cu infrarosu: 1x panou panou 850w+ 1x panou 550w.

    
 13. Pai daca ele transfera caldura obiectelor inseamna ca aerul in camera va ramane rece? Dar pereti care nu sun in raza panoului vor ramane si ei reci?

   
  1. Panourile radiante cu infrarosu incalzesc in prima faza obiectele, dar in final se incalzeste aerul. Obiectele ce nu sunt in raza de actiune a panourilor radiante cu infrarosu se incalzesc odata cu cresterea temperaturii aerului.

    
 14. Buna ziua,
  Pt un apartament situat la etaj intermediar, incalzit de la CET, dar cu calorifere subdimensionate, aparatament de 30 mp, termopan, neizolat ext, temperatura medie 19-21 grade, un panou m-ar ajuta sa cresc temperatura?
  Aceste panouri au si termostat sau ele functioneaza la capacitate maxima tot timpul cat sunt pornite?
  Sunt curios daca ele se mai si opresc sau asta trebuie sa o fac eu cu un adaptor in priza programat sa functioneze o ora da, una nu.
  Va multumesc.

   
  1. Buna ziua! Va recomand un panou radiant de 850w. Panoul este prevazut cu fir special de termostat.

    
 15. Buna ziua, as dori sa stiu ce solutie exista pentru un apartament de 100 mp, bloc neizolat termic, conectat acum la CET (care nu da caldura deloc, in prezent in casa sunt 18 grade).
  Geamurile sunt clasice, cu rama din lemn (destul de ne-etanse).
  Apartamentul are o sufragerie de 30 mp, doua dormitoare de 14 si 12 mp, doua holuri de 10 mp fiecare, bucatarie de 10 mp, baie de 10 mp, alt hol de 4 mp in fata baii. Unul sau doi pereti exteriori.
  As dori o temperatura ambianta de 24 grade.
  Se poate obtine doar cu panouri radiante?
  Apartamentul e locuit de persoane in varsta care nu accepta deranjul unui „santier”, se tem de centrala pe gaze si nici nu doresc sa schimbe geamurile…Multumesc!

   
  1. Buna ziua!

   Puteti mentine fara probleme 24 grade doar cu panouri radiante. Insa, ca sa va pot face o recomandare, trebuie sa imi spuneti daca le veti folosi impreuna cu incalzirea de la CET sau ca unica sursa de incalzire.

    
 16. Salut, as vrea si eu sa aflu cite panouri imi trebuie ca sa incalzesc un apartament mare de bloc vechi.
  Suprafata totala de 143 mp, sufragerie de 35 mp, dormitoare de 28 si 24 mp, bucatarie de 20 mp, baie de 10 mp, 3 holuri de 14 mp fiecare, WC de serviciu de 4 mp. Camerele sunt inalte de 2,9 m.
  Blocul e din caramida, va fi izolat termic in curand, dar pastreaza ferestrele vechi cu rame de lemn.
  Cat ar costa panourile pentru incalzirea intregului apartament?
  Pentru aerul conditionat apartamentul are o instalatie separata, cea originala din aluminiu, ingropata in pereti, nu rezista la sarcina. E necesara redimensionarea instalatiei electrice?

   
  1. Informatiile comunicate sunt insuficiente pentru a va face o dimensionare corecta, dar in principiu este nevoie de 14 panouri radiante: 12x panou radiant 850w + 2x panou radiant 550w. Costuri de achizitie, in jur de 12000 lei.

   In ceea ce priveste instalatia electrica este indicat sa va faca o verificare un electrician.

    
 17. Buna ziua , sunt f interesat de acest sistem de incalzire fapt pt care doresc sa va cer sfatul pt o casuta ( P + E ) adica 80 + 80 mp , izolat cu poliester de 10 , termopane….cat costa intreaga investitie si la cat ajunge costul pe timp de iarna la o medie de – 10 grade ? ( locuiesc in Craiova )…cum pot sa va trimit planul casei pt a vedea exact ce panouri sunt necesare in fiecare camera ?…msc anticipat

   
  1. Buna ziua! Trimiteti-mi un email cu planul casei la office@panouri-radiante-infrarosii.ro. Nu pot stabili necesarul de panouri radiante pana nu am dimensiunile fiecarei camere. In email va rog sa treceti si un numar de telefon.

    
 18. Ma intereseaza si pe mine sa incalzesc o camera de 330/600 un perete afara izolat cu poliestern de 10.cam cat mar costa??

   
  1. Buna ziua! In principiu, aveti nevoie de o putere instalata de 1000w, dar pentru a face o dimensionare profesionala mai am nevoie de urmatoarele informatii:
   – este casa la curte sau apartament?
   – exista camere invecinate neincalzite?
   – exista geamuri termopan?

    
 19. Este casa la curte un geam termopan si o usa termopan un perete este in garaj dar este izolat cu izolatie 5 cm. Tavan rigips plus vata minerala. Un perete spre hol incalzit si o camera incalzita celalat perete

   
  1. Va recomand doua panouri radiante de 700w. Conform ofertei actuale, pretul pentru un panou radiant de 700w pleaca de la 898 lei, variind in functie de tipul panoului.

    
 20. Buna ziua,

  avem o casa la tara, in Ardeal m-ar interesa sistemul de panouri radiante pentru a inlocui incalzirea cu lemne din prezent, din mai multe motive,. Incalzirea apei o facem cu boiler, dar de incalzit, doua camere comunicante (cu usa de legatura permanent deschisa) folosim teracota.

  Casa este din caramida, e parter (are si pod, dar neizolat, acoperis tigla), grosimea zidurilor este de aproximativ 35 cm. Tavanul este din scanduri, tencuite, tinci, amorsa, lavabila

  Camera 1:
  – 4.5 m X 3.5 m (inaltime 2,5 m)
  – 1 perete exterior, 2 pereti spre camere neincalzite, 1 perete spre a doua camera incalzita (de mai jos),
  – podea cu sapa, membrana si parchet laminat,
  – tavan neizolat (cu pod deasupra neizolat), scandura, tencuiala tinci, acoperit cu lavabila, nu are alte izolatii,
  – geam termopan (1,5 m X 1,3 m)

  Camera 2:
  – 3,10 m X 3,5 m (inaltime 2,2 m)
  – 2 pereti exteriori, 1 perete camera neincalzita (dar cu tavan izolat), 1 perete camera incalzita (camera 1 de mai sus)
  – tavan izolat cu polistiren 3 cm
  – pivinta dedesubt
  – podea cu gresie
  – 3 geamuri termopan (1 m X 0,7 m),
  – 1 usa exterioara termopan ( 1,90 m X 1 m, geam termopan usa 0,60 m X 0,5 m)

  Cele doua camere de incalzit sunt despartite de un perete de 50 cm, dar au usa de legatura permanent deschisa.

  Clima aici este moderata, este foarte aproape de Blaj, pe dealuri de 250-300 m altitudine.

  Imi dau seama ca am oferit foarte multe amanunte, dar intrebarea ar fi ce tip de panouri ati recomanda pentru incalzirea celor 2 camere (comunicante) de mai sus ?

  Puteti estima un consum lunar pentru panouri, iarna, la o temperatura de 22-23 grade in interior ?

  Si ultima intrebare era legata de ceea ce am citit pe forumuri, respectiv faptul ca peretele pe care se monteaza ramane rece si exista risc de igrasie. In acest sens, cum ati recomanda montarea panourilor ?

  Multumesc mult.
  George

   
  1. Buna ziua!

   Luand in calcul datele comunicate de dvs. constat ca aveti pierderi de caldura semnificative, astfel ca va recomand astfel:
   Camera 1: 2x Panou radiant cu infrarosu de 850w
   camera 2: 1x Panou radiant cu infrarosu de 1000w

   In ceea ce priveste consumul, luand in calcul gradul de izolatie al spatiului, veti avea un consum semnificativ, de aprox. 600-650 lei/luna.

   Ca raspuns la ultima intrebare, peretele pe care se instaleaza panoul nu va fi incalzit in mod direct de panou prin radiatie infrarosie, dar va fi incalzit ca in cazul incalzirii prin convectie, de aerul din camera, care va ajunge la temperatura setata pe termostat (22-23 grade). Iar daca apare igrasie, nu apare din cauza panoului radiant, ci din alte motive. Aceasta problema ar aparea si in cazul folosirii altui sistem de incalzire.

    
 21. Multumesc

   
 22. Buna ziua,un apartament cu 2 camere,cu baie,si bucatarie,care are dimensiunea de 42 mp utili,sunt curios cat ar fi factura la curent numai pentru panouri pe timp de iarna?

   
  1. Datele pe care mi le-ati nu sunt suficiente pentru a va face o estimare de consum pentru incalzirea cu panouri radiante a spatiului respectiv. Dati-mi mai multe detalii despre gradul de izolatie al spatiului.

    
 23. Buna ziua ! Problema : Casă la sol în 3 nivele aproximativ 300 metri pătrați ,geamuri termopane 4-5 camere,izolarea pereților cu polistiren combinat 10 cm,și de 50 mm, podul la mansardă izolarea e din vată pe bază de fibre de sticlă, e posibil de încălzit numai cu panou cu radiant infraroș ,sau se poate de combinat și de la altă sursă de combustibil, ( cazan pe gaz,) Republica Moldova Mulțumesc. Îndepliniți comenzi și in Moldova

   
  1. Buna ziua! Puteti incalzi numai cu panouri radiante cu infrarosu, cu conditia sa dimensionam corespunzator, raportandu-ne la caracteristicile individuale ale fiecarei camere.

    
 24. Buna ziua!
  Dupa informatiile acumulate despre acest sistem de incalzire cu panouri radiante, suntem tot mai convinsi sa schimbam sistemul vechi de incalzire cu unul performant si sanatos, astfel avem nevoie de mai multe lamuriri.
  As dori sa-mi calculati cate panouri radiante cu infrarosu si ce putere, am nevoie pentru un apartament la bloc ( aprox. 64mp) ,cu 3 camere, la etajul 2.(izolat exterior si f. calduros).Va dau dimensiunile:
  1.Livingul -3.40m x 5m =17mp are balcon inchis cu termopan ( exterior izolat)
  2. Doua dormitoare – 3.40m x 3.60m = 12.24mp ( cate un perete ex. izolat)
  3. Bucataria – 8.35mp – (un perete ex.izolat)
  4. Baia – 1.50mx2m = 3mp (un perete ex. izolat)
  5. Hol mare – 5,87mp / se afla intre bucatarie si dormitoare *este nevoie si de incalzirea acestuia, daca ap. este f calduros ?!
  Hol mic – 2,70mp / la intrare
  * Inaltimea peretilor este de 2,50m
  Daca puteti sa faceti si o estimare aproximativa a consumului si a costurilor pe o luna , ar fi f util.
  Mentionez ca apa calda la baie si bucatarie o asiguram de mai bine de un an prin bateriile Delimano si suntem multumiti. Am mai avea nevoie de incalzirea apei pe cada/dus. Ce ne recomandati: boiler?…!! Cu speranta ca v-am dat toate detaliile, asteptam raspuns, multumindu-va anticipat!
  Cu stima,
  Any C.

   
  1. Buna ziua!

   Necesarul de panouri radiante cu infrarosu:
   1. Living (17 mp): 1x panou radiant de 1000w
   2. Doua dormitoare (2x 12 mp): 2x panou radiant de 850w
   3. Bucataria (8 mp): 1x panou radiant 700w
   4. Baia (3 mp): 1x panou radiant 300w
   5. Hol mare (6 mp) Va recomand sa puneti si aici 1x panou radiant de 300w

   In holul de la intrare nu mai e nevoie sa instalam panou.

   Estimez un consum mediu pe perioada rece de aprox. 450 lei/luna, pentru mentinerea constanta a unei temperaturi de 22 grade C.

   Pentru cada/dus este mai indicat un boiler decat un instant. Noi nu comercializam astfel de sisteme, asa ca va recomandam sa luati legatura cu cei care vand asemenea produse, care, de altfel, va pot oferi informatii tehnice mai detaliate.

    
 25. Bună seara, vreau sa încălzesc o terasa, va rog să-mi recomandați și sa ma sfătuiți cum as putea face. Cam 30 mp are terasa, la o înălțime de 2.5m.Multumesc.

   
  1. Cea mai buna varianta pentru incalzirea teraselor o reprezinta lampile cu infrarosu: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/categorie-produs/incalzire-exterior-incalzire-terase-deschise/

    
 26. Buna ziua, am observat ca raspundeti cu amabilitate tuturor intrebarilor. As vrea sa stiu, daca panourile incalzesc obiectele din jur, asta insramna ca gresia din bucatatie ar putea sa nu se mai simta atat de rece ?

   
  1. Buna ziua! Panourile radiante incalzesc inclusiv gresia. Daca le pozitionari pe tavan vor ridica cu cateva grade temperatura gresiei din raza lor de actiune.

    
 27. Bună ziua! Am cumpărat panou( 80 x 60 cm) radiant ceramică 550 w, cu protecție la supraîncălzire, camera are 16,5 m pătrați, 1 perete exterior, placat cu rigips de 7 mm,! L a ce înălțime trebuie montat? Nu-l țin mereu în priză, am centrală termică de apartament!
  Mulțumesc, Mihaela

   
  1. Buna ziua! Va recomanda sa il instalati la aproximativ 1-1,2m de la podea.

    
 28. Constructie noua din lemn, casa, 90 m2, peretii de 110 cu vata minerala, rigips, osb, lambriu, dusumea izolata cu polistiren de 50plus izolatie suplimentara de 100, tavanul izolat termic, tamplaria la exterior ptr usi si ferestre este din termopan cu 5 camere, parter 60m2+ etaj 30m2 cu terasa de 30 m2: la parter, dormitor 15 m2, baie 5 m2, wc de sv 2m2, living+bucatarie 35 m2, la etaj, dormitor de 11m2, living de 14 m2 si baie de 3,5 m2. Va rog sa imi spuneti ce necesar de panouri radiante ar fi, la ce pret si care ar fi costul lunar iarna, la o temperatura constanta in interior de 17-18 grade C. Casa este construita la 3-4 km de mare. Va multumesc!

   
  1. Buna ziua!

   Necesar panouri radiante:
   Parter
   – dormitor 15 m2= 1x panou radiant 850w
   – baie 5 m2 = 1x panou radiant 300w
   – wc de sv 2m2 = 1x panou radiant 300w
   – living+bucatarie 35 m2 = 2x panou radiant 850w
   Etaj
   – dormitor de 11m2= 1x panou radiant 600w
   – living de 14 m2= 1x panou radiant 700w
   – baie de 3,5 m2= 1x panou radiant 300w

   Consum estimativ pentru 17-18 grade C= aprox. 500 lei/luna

    
 29. Buna ziua. Voi avea de incalzit un spatiu de aprox 19 mp, cubic (inaltime de aprox 2,6 m). Un singur perete (dimensiuni 4 x 2,6 m) este exterior, cu ferestre + usa balcon. Ce mi-ati recomanda ca solutie de incalzire pentru asa ceva? Multumesc!

   
  1. Buna ziua!

   Va recomanda panourile radiante Ecosun. In principiu, pentru un asemenea spatiu este optim un panou de 1000w: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/produs/panou-radiant-ecosun-u-1000w/.

    
 30. Buna ziua! Am un living deschis cu bucataria,nu este enorm de mare dar am dimensiunile de 7 X 3,6 m la inaltimea de 2,4m , 2 pereti exteriori izolati,ce Panou mi-ar trebuii si la ce,consum sa ma astept iarna aceasta,momentan nu pot instala gaze din cauza strazii fiind in garantie,de aceea ma preocupă foarte mult lucrul acesta ,Multumesc Anticipat astept un raspuns!

   
  1. Buna ziua! Va recomanda instalarea a 2 panouri radiante de 700w sau, daca aveti pierderi suplimentare prin camere neincalzire, contact direct cu exteriorul printr-o usa, etc, va recomanda 2 panouri radiante de 850w. Panourile recomandate le gasiti aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/categorie-produs/panouri-radiante-ecosun/. Condum estimativ pentru a mentine constant o temperatura de 22 grade C = 180 lei/luna.

    
 31. O hala de 250 mp cu înălțimea de 3,5 m
  3 pereți exteriori fără izolație
  De câte panouri am nevoie
  Panouri industriale de 3600
  Cost panou
  Cost consum curent zi sau luna

   
 32. Buna seara. As dori sa incalzesc un spatiu de 15 mp, neizolat( peretii si tavanul), doar cu hidroizolatie pardoseala,2 pereti exteriori, geamuri termopan. Ce solutie de incalzire mi-ati recomanda? Multumesc anticipat.

   
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *