1 iulie 2014 a adus schimbari importante. Gaze naturale mai scumpe, energie electrica mai ieftina

1 iulie 2014 a adus schimbari importante. Gaze naturale mai scumpe, energie electrica mai ieftina

Gaze naturale mai scumpe, energie electrica mai ieftina

Modificarile principale aduse de ziua de 1 iulie sunt reprezentate de cresterea pretului gazului natural si scaderea pretului energiei electrice. Avand in vedere aceste modificari, putem spune ca ziua de 1 iulie 2014 vine cu surprize, pentru unii placute, pentru altii mai putin placute si totodata, cu un motiv in plus sa trecem la un sistem de incalzire pe baza de energie electrica. Placut surprinsi de schimbarile aduse de ziua de 1 iulie vor fi cei care au optat deja pentru un sistem de incalzire pe baza de energie electrica si totodata, mai putin placut surprinsi vor fi cei care au optat pentru un sistem de incalzire pe baza de gaze naturale.

Incepand cu 1 iulie pretul gazului natural pentru populatie se majoreaza cu 2,5%, iar pentru consumatorii industriali cu 1,5%. In schimb, scade pretul energiei electrice cu 2,6%, iar salariul minim pe economie se majoreaza la 900 lei.

Incalzirea cu Panouri Radiante Infrarosu castiga teren

Cresterea pretului gazului natural cu 2,5% si scaderea pretului energiei electrice cu 2,6% face ca metoda incalzirii cu panouri radiante infrarosu (una dintre cele mai economice metode de incalzire) sa castige tot mai mult teren fata de celelalte metode de incalzire concurente.

Un sistem modern, incalzirea cu panouri radiante infrarosu asigura: costuri minime, durata de viata lunga (peste 20 ani), incalzirea uniforma a incaperii, elimina igrasia, nu usuca aerul, efecte benefice pentru sanatate, confera siguranta la utilizare, nu necesita cheltuieli speciale de intretinere, cum este cazul reviziilor la centralele termice, plus o multime de alte avantaje.

Mai multe despre incalzirea cu panouri radiante infrarosu gasiti aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/incalzirea-cu-panouri-radiante-infrarosu/.

PROFITATI DE REDUCERILE NOASTRE: CLICK AICI. 

Cum a fost anuntata cresterea pretului gazului natural

Cresterea pretului gazului natural a fost anuntata de Niculae Havrilet, presedintele ANRE, prezent la Forumul Energetic Regional FOREN 2014. El a declarat urmatoatele:

Prudential, am decis sa crestem ponderea gazelor de import in luna iulie, avand in vedere conflictul dintre Rusia si Ucraina, astfel ca vom ajunge la un import de 10% din consum, in special pentru a depozita aceste gaze si a intari siguranta in aprovizionare. Acest lucru va insemna o scumpire de 1,5% pentru consumatorii industriali care platesc preturi reglementate si de 2,5% pentru consumatorii casnici.
Declaratia domnului Havrilet a mai cuprins si precizari legate de scumpirile viitoare, instiintand ca pana la sfarsitul anului scumpirile ar trebui sa ajunga la aproximativ 8%, mai putin de 10% cat se preconizase.  

VIZITATI MAGAZINUL CU REDUCERI: CLICK AICI.

Cum s-a ajuns la scaderea pretului energiei electrice

Scaderea pretului energiei electrice se datoreaza, printre altele, diminuarii contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta. ANRE a aprobat Avizele pentru tarifele CPC pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie 2014 si un ordin pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrica aplicate de furnizorii de ultima instanta clientilor casnici si asimilati clientilor casnici care nu si-au exercitat dreptul de eligibilitate.  

OFERTA NOASTRA CU PANOURI RADIANTE INFRAROSU:

Prin aplicarea prevederilor acestor acte normative a rezultat o reducere a valorii medii a tarifului CPC aferent consumului casnic cu aproximativ 3,5%, reducere ce a fost combinata cu cresterea gradului de dereglementare cu 10%, cat si cu scaderea pretului mediu de revenire la energia electrica facturata la tarife reglementate de 1,1%, ca urmare a scaderii valorii componentei de rezervare din factura, corespunzator gradului de dereglementare. In acest fel s-a ajuns la reducerea de 2,6% a pretului energiei electrice.  

DORITI CALITATE SI PRETURI MICI? GASITI AICI.

Comentarii