In acest articol las la o parte celelalte avantaje ale incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu si ma orientez numai asupra montajului, incercand sa va explic cat mai in detaliu acest aspect.
Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu este renumita pentru usurinta instalarii, in cazul careia, spre deosebire de alte sisteme de incalzire, se economisesc bani si timp. In plus, scapati de deranjul creat prin instalarea altor sisteme de incalzire, ca de exemplu instalarea centralei pe gaz sau electrice, unde se creaza foarte mult deranj si multa mizerie.
Cum se monteaza panourile radiante cu infrarosu?
Voi incepe prin a enumera materialele necesare.
Astfel, pentru realizarea montajului panourilor radiante cu infrarosu aveti nevoie de urmatoarele materiale: 2-6 holsuruburi (in functie de marca panoului si puterea acestuia), 2-6 dibluri, 1-n metri de cablu, un stecher (anumite panouri vin din fabrica doar cu jumatate metru de cablu, urmand ca dumneavoastra sa prelungiti in functie de necesitati), un termostat (pentru mentinerea unei temperaturi constante si optimizarea consumului) si o bormasina.
PROFITATI DE REDUCERILE NOASTRE: CLICK AICI.
In ceea ce priveste persoana potrivita pentru realizarea montajului panourilor radiante cu infrarosu, datorita simplitatii, acesta poate fi realizat de orice persoana ce detine cunostinte minime in domeniul electric.
Insa, daca vreti sa realizati o treba la nivel profesional va recomand sa apelati la un electrician. Daca sunteti din Bucuresti puteti apela cu incredere la electricianul nostru. In cazul in care doriti sa il contactati in mod direct, datele de contact le gasiti pe acest site: http://electricianautorizat-bucuresti.ro/.
VIZITATI MAGAZINUL CU REDUCERI: CLICK AICI.
Montaj panouri radiante cu infrarosu - pozitie recomandata
In ceea ce priveste pozitia optima de montare a panoului radiant cu infrarosu, aceasta se stabileste dupa o analiza a camerei, tinandu-se cont de posibilitatile conferite de aceasta. In cazul in care camera permite, cel mai indicat este montajul pe tavan.
Totodata, este necesar ca panoul sa fie instalat cat mai central. Instalarea cat mai spre centru asigura distributia uniforma a radiatiei in intreaga incapere. Asta daca vorbim de instalarea unui singur panou radiant intr-o camera. In cazul in care sunt instalate mai multe panouri radiante cu infrarosu intr-o camera, atunci panourile se pozitioneaza proportional pe suprafata tavanului, respectiv a peretelui (pertilor), de asemenea, urmarindu-se propagarea uniforma a radiatiei.
OFERTA NOASTRA CU PANOURI RADIANTE INFRAROSU:
Montaj panouri radiante cu infrarosu - reguli importante
Acum va voi lista niste reguli extrem de importante, de care, cu insistenta, va rog sa tineti cont:
- Nu instalati niciodata panoul fata in fata cu fereastra. Aceasta este o regula obligatorie. Nu puteti altfel? Nu instalati panouri radiante cu infrarosu in acea camera. In caz contrar, o mare parte din radiatie se va pierde prin fereastra. Geamul nu inmagazineaza caldura;
- In cazul in care montajul se realizeaza pe tavan, instalati panoul perpendicular pe fereastra (cu latura mai mica spre fereastra), la cel putin 1 m distanta de fereastra. Nu este o conditie obligatorie, dar este destul de importanta;
- Se recomanda montarea panoului la o distanta de aproximativ 60 cm de peretele exterior si la o distanta de 15 cm fata de corpurile de iluminat existente;
- In cazul in care incaperile au mai mult de 4 m inaltime, se recomanda montajul panourilor radiante, fie pe un perete lateral, la o inaltime de aproximativ 2,5 m, inclinate la 45 grade fata de tavan, fie suspendate de tavan, la o inaltime de aproximativ 2,5 m.
Montaj panouri radiante cu infrarosu - instalarea termostatului
Un alt aspect important ce tine de montajul panourilor radiante cu infrarosu il reprezinta instalarea termostatului. Desi unii clienti, din diferite motive, decid sa nu foloseasca un termostat, insist pe folosirea unui asemenea aparat din mai multe considerente: veti avea in camera o temperatura constanta, scad costurile aferente incalzirii, creste durata de viata a panoului.
Raportandu-ne la pozitionarea termostatului, cel mai indicat este a se instala pe un perete lateral, la o inaltime de aproximativ 1,5 m de la podea. Este interzisa instalarea termostatului pe un perete exterior sau foarte aproape de panou, in raza sa de actiune.
Daca este ceva neclar, mai jos aveti formularul special de comentarii, prin care imi puteti adresa intrebari sau puteti aduce completari articolului. In cazul in care considerati util articolul il puteti distribui si prietenilor vostrii din retelele de socializare. Mai jos aveti niste butoane de share, puse la dispozitia dumneavoastra special in acest sens.
DORITI CALITATE SI PRETURI MICI? GASITI AICI.
Multumesc