Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu sunt acele panouri care dau cel mai bun randament, au un aspect plăcut și au și un preț bun de achiziție. Poate pare imposibil de găsit un panou radiant cu infraroșu care să întrunească toate cele trei condiții enumerate anterior, însă cu o recomandare din partea unor persoane bine intenționate poți intra în posesia unui astfel de produs.

Însă, este important să știi că panoul radiant cu infraroșu potrivit diferă în funcție de spațiul pe care îl ai de încălzit. Astfel, pentru încălzirea spațiilor industriale cele mai bune panouri radiante cu infraroșu sunt panourile radiante industriale, pentru încălzirea spațiilor de locuit cele mai bune panouri radiante cu infraroșu sunt panourile radiante rezidențiale, pentru încălzirea spațiilor foarte slab izolate sau a teraselor interioare și exterioare cele mai bune panouri radiante cu infraroșu sunt lămpile cu infraroșu, iar pentru încălzirea locală, pentru a crește temperatură într-o anumită zonă (pentru încălzirea zonei picioarelor, pentru încălzirea persoanei care lucrează într-un birou insuficient încălzit), cele mai bune panouri radiante cu infraroșu sunt panourile radiante de joasă temperatură.

Bineînțeles, cele mai bune panouri radiante cu infraroșu se aleg și prin raportare la brand, pe piață existând foarte multe astfel de produse, de diferite brand-uri, cu diferite calități.

În continuare te vom ajuta să alegi cele mai bune panouri radiante cu infraroșu, optime pentru încălzirea locuinței tale, inclusiv prin raportare la puterea necesară a fi instalată. De asemenea, intenționăm să îți dăm câteva sfaturi și cu privire la montaj.

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea spațiilor rezidențiale (caselor de locuit)

Cele mai bune panouri radiante rezidentialeCele mai bune panouri radiante cu infraroșu, optime pentru încălzirea spațiilor rezidențiale, sunt panourile radiante rezidențiale, panouri a căror suprafață ajunge la aproximativ 90-120 grade C, astfel încât să degaje radiații infraroșii potrivite pentru încălzirea acestor spații, de natură să transforme energia electrică în energie termică cu cea mai mare eficiență, respectiv de natură să asigure o temperatură plăcută, uniformă în întreg spațiul.

În ceea ce privește brandul, cele mai bune panouri radiante cu infraroșu din piața românească, cu cel mai bun raport calitate-preț, sunt panourile radiante Ecosun. Aceste panouri radiante cu infraroșu sunt produse în Cehia, având elementul încălzitor din fibră de carbon, de foarte bună calitate, ceea ce conferă panourilor un randament de aproape 100% și durată mare de viață.

Panourile radiante Ecosun sunt panouri radiante foarte bine lucrate și cu aspect deosebit, astfel că dacă vei alege aceste panouri radiante cu infraroșu cu siguranță nu vei regreta, banii cheltuiți pentru achiziționarea lor reprezentând o adevărată investiție, pentru că te vei folosi de ele, nu un an sau doi, ci foarte mulți ani, poate chiar toată viața.

Suprafața panourilor radiante Ecosun este de culoare albă și granulată. Suprafața granulată mărește considerabil suprafața de radiere, distribuind foarte bine radiația în încăpere, asigurând astfel o încălzire uniformă a spațiului.

În pachetul fiecărui panou radiant Ecosun vei găsi un sistem de prindere, ce conferă posibilitatea instalării atât pe perete, cât și pe tavan, instalarea reprezentând un proces foarte simplu, la îndemâna oricărei persoane.

De recomandat a se atașa panoului și un termostat de ambient, accesoriu cu rol de a menține temperatura ambientală dorită și de a minimiza consumul de energie electrică, ținând panoul radiant în funcțiune doar atât cât este necesar.

Referitor la montaj, cea mai bună variantă o reprezintă instalarea pe tavan, această modalitate de instalare conferind eficiență maximă.

În ceea ce privește aspectul, deși sunt niște panouri radiante robuste, panourile radiante Ecosun au un aspect deosebit, fiind foarte delicate, pe tavanul de culoare albă fiind aproape de neobservat.

Pentru a comanda online cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea spațiilor rezidențiale CLICK AICI. Dacă nu știi ce putere să alegi, te sfătuim să folosești calculatorul conceput de noi special pentru dimensionarea panourilor radiante cu infraroșu: CLICK AICI.

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru cei care pun foarte mult preț pe aspect

Cele mai bune panouri radiante tablouAstfel, pentru persoanele care pun pe primul loc aspectul, cele mai bune panouri radiante cu infraroșu sunt panourile radiante tip tablou, panouri radiant cu aspect deosebit, singurul element care le deosebește de un tablou obișnuit fiind cablul atașat acestor și, eventual, termostatul.

În ceea ce privește brand-ul, recomandăm panourile radiante Dragus, aceste tipuri de panouri radiante fiind foarte delicate, ușor de instalat și cu eficiență ridicată. De regulă se instalează pe perete, dat fiind faptul că un tablou în tavan nu prea dă bine, însă cu o imagine potrivită se pot instala inclusiv în tavan. În ceea ce privește poziția de instalare, se recomanda a fi instalate la o înălțime de aproximativ 1-1,2 m de la podea (latura de jos a panoului). În cazul în care se dorește instalarea mai sus, recomandarea este ca, pentru a nu se pierde din eficiență, să se dea o înclinare panoului de aproximativ 45 grade. În cazul de excepție în care instalarea se realizează pe tavanul încăperii, este recomandat a instala panoul într-o zonă centrală a tavanului, astfel încât radiația să fie distribuită uniform, cu scopul obținerii unei temperaturi uniforme în cameră și maximizarea eficienței.

Pentru a comanda online cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru persoanele care pun foarte mult preț pe aspect CLICK AICI.

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea spațiilor industriale (halelor industriale)

Cele mai bune panouri radiante industrialeDacă ești interesat de încălzirea unui spațiu industrial, cele mai bune panouri radiante cu infraroșu, optime pentru încălzirea unui astfel de spațiu, sunt panourile radiante industriale. Aceste tipuri de panouri radiante cu infraroșu sunt special concepute pentru a încălzi spații cu înălțime de peste 3 m, suprafața acestora încălzindu-se la temperaturi înalte, de peste 300 grade C.

În ceea ce privește brand-ul, cele mai bune panouri radiante industriale de pe piața românească, cu cel mai bun raport calitate-preț, la fel ca în cazul panourilor radiante rezidențiale, sunt panourile radiante Ecosun.

În ceea ce privește panourile radiante Ecosun industriale, acestea se remarcă printr-un randament ridicat, aspect plăcut și durată mare de viață. Raportat la aspect, datorită aspectului plăcut, sunt persoane care le folosesc inclusiv pentru încălzirea spațiilor rezidențiale, ceea ce nu este greșit, mai ales dacă vorbim de o locuință mai slab izolată, cu specificația de a fi instalate cât mai aproape de tavan, înclinate spre podea la un unghi de aproximativ 45 grade, astfel încât să se evite atingerea și să se asigure o distribuție uniformă a radiației în întregul spațiu.

Referitor la montaj, panourile radiante industriale Ecosun, cele mai bune panouri radiante cu infraroșu industriale, se recomandă a fi instalate la o înălțime de minim 3 metri de la podea și maxim 5 metri. Acolo unde se poate, recomandăm instalarea la o înălțime de 3,5 m, această modalitate de instalare conferind randamentul maxim. Dacă ai un spațiu mai înalt de 3,5 m panourile pot fi instalate suspendat.

De menționat că panourile radiante industriale Ecosun pot fi utilizate inclusiv pentru încălzire locală, a unui anumit perimetru din spațiul industrial. Aceasta metodalitate de folosire este foarte eficientă acolo unde spațiul este foarte mare sau foarte slab izolat, iar încălzirea integrală a întregului spațiu presupuse costuri enorme. Astfel, se instalează unul sau mai multe panouri radiante industriale în zona de interes, de regulă de la 3000w în sus. În această situație, pentru a se obține eficiență maximă, recomandarea este ca instalarea să se realizeze pe tavan, la o înălțime de aproximativ 3 m de la podea.

Pentru alegerea panoului radiant industrial potrivit te sfătuim să folosești calculatorul pe care ți-l punem la dispoziție (CLICK AICI), iar pentru plasarea unei comenzi online, accesează magazinul nostru online, și vei avea parte de cele mai bune prețuri și cele mai bune panouri radiante cu infraroșu: CLICK AICI.

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea teraselor (închise sau deschise) și spațiilor foarte slab izolate

cele mai bune panouri radiante pentru terasePoate că nu te așteptai să existe o soluție și pentru încălzirea unor astfel de spații, însă un comerciant care se respectă oferă soluții potrivit nevoilor fiecărui client, astfel că dacă ești în căutarea celor mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea teraselor (închise sau deschise) și a spațiilor foarte slab izolate, îți recomandăm lămpile cu infraroșu.

Lămpile cu infraroșu reprezintă o anumită specie de panouri radiant cu infraroșu, ce au elementul încălzitor incandescent, atingând temperaturi foarte mari, radiația infraroșie degajată fiind foarte intensă, de natură să facă față în orice situație. Multe persoane folosesc aceste panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea teraselor deschise, neexistând o altă soluție eficientă, însă pot fi folosite și pentru încălzirea teraselor închise, a spațiilor industriale și chiar pentru încălzirea caselor de locuit.

De asemenea, lămpile cu infraroșu sunt foarte eficiente în cazul locuințelor foarte slab izolate, ca de exemplu în cazul locuințelor de țară, unde se încălzește o singură cameră, camerele din jur fiind toate neîncălzite. Majoritatea acestor spații sunt și neizolate, astfel că soluția optimă o reprezintă lămpile cu infraroșu, fiind cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru un astfel de proiect.

Totodată, lămpile cu infraroșu sunt utilizate cu succes și pentru încălzirea locală în spațiile industriale, o soluție bună reprezentând-o lămpile cu infraroșu cu stativ. Aceste panouri radiante cu infraroșu sunt pe quartz, halogen sau pe carbon. Cele mai bune sunt lămpile cu infraroșu pe carbon, care au cea mai bună eficiență și cea mai mare durată de viață.

Referitor la brand, cele mai bune panouri radiant cu infraroșu pentru încălzirea teraselor (închise sau deschise) și a spațiilor slab izolate o reprezintă lămpile cu infraroșu Veito. Acestea au o putere de 2500 w, unele fiind cu trepte de putere, altele cu telecomandă, cele mai performante având și termostat încorporat.

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu, optime pentru încălzirea teraselor (închise sau deschise) și a spațiilor slab izolate, poți comanda online de AICI, beneficiind de cele mai mari reduceri din piață.

Cele mai bune panouri radiant cu infraroșu pentru încălzire locală

cele mai bune panouri radiante pentru incalzire localaAceastă modalitate de încălzirea nu trebuie confundată cu încălzirea locală în spațiile industriale și în spațiilor foarte slab izolate. Când vorbim de încălzire locală la această secțiune ne referim la încălzirea zonei în care se află biroul, în cazul în care se dorește un confort termic sporit, poziționând panoul radiant foarte aproape de zona biroului sau în zona picioarelor. De asemenea, o altă aplicație o reprezintă încălzirea locală în sălile de spectacol sau în biserici, unde se instalează câte un panou radiant pe băncile din față, cu scopul încălzirii persoanelor care se află pe scaunul din spatele scaunului pe care se află instalat panou radiant.

Cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea locală sunt panourile radiante de joasă temperatură, concepute special pentru o astfel de încălzirea. De menționat că acestea nu pot fi utilizate pentru încălzirea ambientală a întregului spațiu, nefiind eficiente, dat fiind faptul că au puteri foarte mici, iar suprafața acestora nu atinge temperaturi foarte ridicate.

Referitor la brand, cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzire locală sunt tot panourile radiante Ecosun, care se remarcă prin calitatea deosebită și prețul foarte bun, raportat la calitate.

Pentru a achiziționa cele mai bune panouri radiante cu infraroșu pentru încălzire locală accesează magazinul nostru online: CLICK AICI.

Cum se instalează cele mai bune panouri radiante cu infraroșu?

Pentru a obține cea mai bună eficiență este important să instalezi cele mai bune panouri radiante în cel mai potrivit mod și loc.

Astfel, în cazul panourilor radiante rezidențiale, ce mai bună poziție o reprezintă instalarea pe tavanul încăperii, la o înălțime de 2-2,7 m de la podea. Dacă se instalează un singur panou radiant cu infraroșu, acesta se instalează cât mai pe centrul încăperii, iar dacă se instalează mai multe, se aranjează proporțional pe suprafața tavanului, astfel încât să se obțină o distribuție uniformă a radiației în încăpere. Instalarea pe perete reprezintă doar o alternativă pentru cei care nu au posibilitatea să realizeze instalarea pe tavan, cu riscul de a se pierde aproximativ 20% din eficiență.

În cazul panourilor radiante industriale, la fel ca în cazul încălzirii rezidențiale, cea mai bună variantă o reprezintă instalarea pe tavan, la o înălțime de aproximativ 3,5 m de la podea. Pentru cei care nu au posibilitatea instalării la o înălțime de 3,5 m, pot fi instalate până la o înălțime de 5 m, în acest caz acceptându-se o reducere a eficienței. De asemenea, pot fi instalate și pe perete, cu mențiunea de a se da o înclinație a panoului cu infraroșu spre podea, la un unghi de aproximativ 45 grade. Dacă se dorește încălzirea doar a unui anumit perimetru din întreaga hală, recomandăm instalarea panourilor de la 3000w în sus, poziționate cât mai aproape de zona vizată pentru încălzire, ca spre exemplu, în cazul instalării pe tavan, la o înălțime de aproximativ 3 m de la podea.

Referitor la încălzirea teraselor deschise, instalarea se realizează cât mai aproape de zona vizată a fi încălzită, de regulă la o distanță de 2-2,5 m de aceasta. Pentru încălzire teraselor închise recomandăm instalarea lămpilor cu infraroșu pe tavan, proporțional pe suprafața tavanului, astfel încât să fie încălzit uniform întregul spațiu, iar dacă se optează pentru instalarea pe perete, recomandarea este a poziționa lămpile cu infraroșu la o înălțime de 2,5 m, înclinate la un unghi de aproximativ 45 grade.

În ceea ce privește încălzirea locală, recomandăm instalarea panourilor radiante cu infraroșu cât mai aproape de persoana sau persoanele care lucrează în zona în care se dorește suplimentarea căldurii.

Pentru a comanda cele mai bune panouri radiante cu infraroșu la cele mai bune prețuri accesează magazinul nostru online (CLICK AICI), ulterior folosirii calculatorului realizat pentru o dimensionare optimă, pe care îl găsești AICI.

Comentarii