Despre Panouri-radiante-infrarosii.RO

Despre Panouri-radiante-infrarosii.RO

Noi, PANOURI-RADIANTE-INFRAROSII.RO

Suntem o firmă specializată în comercializarea de panouri radiante cu infraroșu, fiind prezenți pe piață încă din anul 2013, când sistemul de încălzire cu panouri radiante nu era atât de cunoscut în România.

Panouri-radiante-infrarosii.ro se numără printre firmele care au contribuit la sporirea încrederii românilor în acest sistem de încălzire, încredere care inițial se pierduse datorită comercializării necorespunzătoare acestor panouri. La început inclusiv comercianții au fost luați prin surprindere, aceștia în foarte multe rânduri recomandând clienților panouri radiante necorespunzătoare casei lor.

Noi, Panouri-radiante-infrarosii.ro, cu specialiști bine instruiți și bine intenționați, am reușit să recâștigăm încrederea românilor în acest sistem de încălzire, în prezent fiind destul de cunoscut pe piața românească, de la an la an tot mai mulți români instalându-și panouri radiante cu infraroșu în locuințe.

Mai mult, panourile radiante sunt foarte eficiente inclusiv în spațiile industriale, find practic singura metodă de încălzire care poate încălzi eficient o anumită porțiune dintr-un spațiu mai mare neîncălzit. Pentru încalzirea spațiilor industriale cu panouri radiante cu infraroșu se folosesc panouri radiante industriale, care se pot comanda de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/incalzire-industriala-incalzire-hale-30.

Este important de știut că noi comercializăm o gamă variată de panouri radiante cu infraroșu, după cum urmează:

Panouri Radiante Albe - pentru încălzirea spațiilor rezidențiale (caselor de locuit)

Sunt panouri radiante cu infraroșu simple, de culoare albă, fără vreo imagine imprimată pe suprafața acestora, cu aspect deosebit, dat fiind faptul că sunt foarte subțiri, fiind de foarte multe ori inobservabile, mai ales atunci când sunt instalate pe pereți de culoare albă.

La Panouri-radiante-infrarosii.ro se găsesc panouri radiante albe de la diferite brand-uri (cele mai importante în domeniu), precum: panouri radiante Dragus, panouri radiante Ecosun, panouri radiante Prima și panouri radiante Sunjoy.

Avantajul panourilor radiante albe, față de cele imprimate cu o anumită imagine, îl reprezintă faptul că pot fi instalate în aproape orice cameră, indiferent de design, astfel că dacă intenționezi să îți schimbi locuința, poți foarte ușor să le deomnterzi și să le iei cu tine în noua locuință. În ceea ce privește panourile radiante imprimate, este posibil ca într-o astfel de situație să întâmpini dificultăți, pe motivul nepotrivirii cu designul noului spațiu.

Totodată, este important de luat în calcul și faptul că panourile radiante albe au un preț mai redus decât panourile radiante imprimate.

Panouri radiante albe, de diferite modele și prețuri, pot fi comandate de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/panouri-radiante-albe-38.

Panouri Radiante Tablou/ Imprimate/ Personalizate

Panourile radiante tablou/imprimate/persoanalizate sunt panouri radiante cu infrarușu cu un aspect ieșit din comun, astfel că persoanele care vă vor vizita nici nu își vor da seama că obiectul acela frumos de pe perete este un panou radiant, ci vor fi convinși că văd un frumos tablou, cu un peisaj sau cu o altă imagine (după preferințele utilizatorului).

Pe un panou radiant se poate aplica aproape orice imagine, astfel încât să fie satisfăcută orice pretenție din partea celui care dorește să-și achiziționeze un astfel de produs.

Noi, Panouri-radiante-infrarosii.RO avem un catalog cu anumite panouri radiante tablou, pe care le pot livra imediat, acestea aflându-se pe stoc (este vorba de panourile radiante afișate pe site), însă clientul care are alte preferințe poate solicita ca panoul să fie imprimat cu o altă imagine, după bunul plac, acest lucru presupunând un cost ceva mai ridicat.

În ceea ce privește modalitatea de instalare a panourilor radiante personalizate, aspectul face ca recomandarea să constea în instalarea pe un perete lateral, însă acest lucru nu este bătut în cuia, astfel că, fără probleme, un panou radiant personalizat se poate instala foarte bine și pe tavan, binențeles dacă imaginea aplicată pe suprafața acestuia permite.

Pentru cei dornici să cunoască mai multe detalii despre panourile radiante imprimate, vopseaua care se folosește pentru aplicarea imaginii pe suprafața acestora este una specială, de natură să reziste la temperaturi ridicate, dat fiind faptul că suprafața unui panou radiant, optim pentru încălzirea unui spațiu rezidențial, poate depăși 100 grade C.

Panouri radiante tablou pot fi comandate de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/panouri-radiante-tablou-32.

Panouri Radiante Industriale

Panourile radiante industriale sunt penouri radiante cu infraroșu concepute special pentru încălzirea spațiilor industriale. Se diferențiază de celelalte tipuri de panouri radiante prin faptul că se încălzesc la temperaturi foarte mari și pot fi instalate la înalțimi mari, recomandarea fiind ca acestea să fie instalate la o înălțime de peste 3 m.

Ca modalitate de utilizare, panourile radiante industriale pot fi folosite atât pentru încălzirea integrală a spațiului, cât și pentru încălzirea locală. Această ultimă modalitate de încălzire este utilă atunci când se dorește încălzirea doar a unei anumite porțiuni dintr-un spațiu mai mare și presupune automat un consum mai mic de energie față de încălzirea întregului spațiu.

Dacă ai de gând să folosești panourile radiante industriale pentru încălzire locală, trebuie să ai în vedere că dimensionarea se realizează diferit, în funcție de temperatura din întreg spațiul. În ceea ce privește dimensionrea, recomandăm folosirea calculatorului de la următorul link, un calculator destul de precis și foarte ușor de utilizat: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/info/calculator-dimensionare-panouri-radiante.

Panourile radiante industriale au, în principal, culoarea albă și se instalează, de regulă pe tavanul spațiului, lipit de acesta sau suspendat (în funție de înălțime). Dacă se instalează un singur panou radiant, acesta se va instala pe centrul spațiului de încălzit, iar dacă se instalează mai multe panouri radiante, se instalează proporțional pe suprafața spațiului, astfel încât să se asigure o încălzire uniformă, cu un consum redus de energie electrică.

În situația în care se dorește încălzirea întregului spațiu industrial, se recomandă a se atașa sistemului de încălzire cu panouri radiante și un termostat de ambient, pentru a avea control asupra temperaturii ambientale. În schimb, dacă se intenționează încălzirea locală, de regulă, nu este necesară atașrea unui termostat, pentru că, fiind rece restul spațiului, panoul radiant industrial funcționează, de regulă, neîntrerupt, cât timp este ținut în funcțiune.

Este important de știut și faptul că se poate atașa câte un termostat fiecărui panou radiant industrial, dar se poate atașa inclusiv un singur termostat mai multor panouri radiante.

Panouri radiante industriale pot fi achiziționate de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/incalzire-industriala-incalzire-hale-30.

Panouri radiante pentru încălzirea teraselor

Panourile radiante pentru încălzirea teraselor sunt lămpile cu infraroșu. Acestea sunt panouri radiante incandeșcente, cu o putere de radiere foarte mare, fiind capabile să încălzească chiar și la exterior. Astfel, lămplile cu infraroșu se folosesc inclusiv pentru încălzirea teraselor deschise.

De asemenea, este important de știut că lămpile cu infraroșu se folosesc inclusiv pentru încălzirea spațiilor rezidențiale (spațiilor de locuit), cu izolație foarte slabă. Ca exemlu, pentru o casă la țară, unde se încălzește o singură cameră, totul în jur fiind rece, se recomandă mai degrabă o lampă cu infraroșu, decât un panou radiant rezidențial. Foarte utilă în acest caz este o lampă cu infraroșu cu mai multe trepte de putere.

Nu în ultimul rând, lămpile cu infraroșu pot fi utilizate și pentru încălzirea spațiilor industriale. Ele pot fi folosite atât pentru încălzirea întregului spațiu, cât și pentru o încălzire locală (a unui anumit perimetru dintr-un spațiu mai mare). Totuși, pentru încălzirea integrală a întregului spațiu insdustrial, recomandăm panourile radiante industriale, descrise mai sus, care distribuie mai bine radiația și sunt mai fiabile.

În magazinul celor de la Panouri-radiante-infrarosii.RO se găsesc diferite tipuri de panouri radiante, de la diferite branduri, cu sau fără trepte de putere, cu sau fără telecomandă. Recomandarea vine în funcție de necesitățile fiecărui utilizator în parte.

Totodată, este de luat în calcul și faptul că unele lămpi cu infraroșu au un termostat incorporat, permițând controlarea cu ușurință a temperaturii ambientale. Unele lămpi cu infraroșu vin cu termostat electronic, foarte precis, iar altele cu termostat mecanic, mai puțin precis, dar mai fiabil. De specificat și faptul că, în ceea ce privește lămpile fără termostat incorporat, acestea pot fi instalate împreună cu un termostat ambiental obișnuit, însă sunt unele lămpi cu infraroșu care nu permit controlul, decât din telecomandă.

Ca modalitate de instalare, cel mai recomandat este ca panourile radiante tip lampă cu infraroșu să fie instalate pe un perete lateral, înclinate la un unghi corespunzător (în funcție de înalțimea de instalare), astfel încăt să radieze spre centrul încăperii, asigurând distribuierea uniformă a radiației în încăpere și încălzirea uniformă a spațiului.

Panouri radiante cu infraroșu tip lampă cu infraroșu pot fi achiziționate de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/incalzire-terase-inchise-deschise-31.

Panouri Radiante Dragus

Panourile radiante Dragus sunt panouri radiante cu infraroșu produse în România, cu un raport calitate-preț foarte bun. Ele se găsesc atât în varianta panouri radiante albe, cât și în varianta panouri radiante tablou.

Panourile radiante Dragus albe au suprafața de culoare albă și rama din aluminiu eloxat, având un aspect deosebit, fiind foarte subțiri și rafinate. Instalate pe tavanul încăperii, aceste panouri radiante cu infraroșu sunt aproape inobservabile.

Panourile radiante Dragus tabloul se remarcă prin aspectul cu totul deosebit. Deși, în concret este vorba de un sistem de încălzire, în imaginea vizitatorilor panourile radiante Dragus tablou apar ca niște veritabile tablouri, trezind admirația acestora. Pe un astfel de panou radiant cu infraroșu se poate aplica aproape orice imagine. Un panou radiant Dragus personalizat poate reprezenta și un bun cadou pentru o cunoștință sau un prieten drag. Cu siguranță va impresiona.

Conform specificațiilor producătorului, panourile radiante Dragus sunt singurele panouri radiante de pe piața românească a cărei putere absorbită scade cu 20% după aproximativ 5-10 minute de la momentul punerii în funcțiune, emisivitatea rămânând constantă.

În gama de produse Dragus intră și panouri radiante negre, tip plasmă termică, similare celorlalte tipuri, cu excepția culorii suprafeței, care este neagră.

Panourile radiante cu infraroșu Dragus se pot achiziționa la prețuri foarte bune de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/panouri-radiante-dragus-54.

Panouri Radiante Ecosun

După aprecierea noastră, panourile radiante Ecosun sunt cele mai calitative panouri radiante de pe piața românească, având cel mai bun raport calitate-preț. Aceste sunt panouri radiante produse în Cehia, concepute cu maximă seriozitate, dovada calității făcând-o faptul că acestea sunt comercializate în majoritatea țărilor din Europa. Pe piața românească panourile radiante Ecosun se comercializează de foarte mulți ani, fiind foarte apreciate și căutate de români, chiar dacă au un preț ceva mai mare decât alte tipuri de panouri radiante cu infraroșu.

De remarcat, pe lângă eficiența ridicată, este și fiabilitatea acetor panouri radiante, de-a lungul timpului defecându-se foarte puține panouri radiante Ecosun, deși numărul de produse comercializate a fost foarte mare.

În ceea ce privește eficiența în încălzire, panourile radiante Ecosun au o izolație interioară foarte bună asigurând o propagare a unei cantinăți mari de radiație infraroșie pe pertea frontală a panoului, care prezintă anumite granulații, de natură a mări suprafața radiantă și a face ca distribuția radiației în încăpere să se realizeze mult mai bine, spre încălzirea cât mai eficientă a spațiului și asigurarea unei temperaturi uniforme.

Panourile radiante Ecosun nu vin cu termostat incorporat, ceea ce, din punctul nostru de vedere, este de remarcat, pentru că de fiabilitatea termostatului depinde și fiabilitatea panoului radiant în cazul în care termostatul este incorporat în panou. Astfel, se recomandă ca împreună cu panourile radiante Ecosun să se instaleze și un termostat de ambient, termostat mecanic sau electronic, după preferințe. Termostatele electronice sunt mai precise, însă cele mecanice sunt mai fiabile.

Ca variante, panourile radiante Ecosun le puteți găsi în varianta panouri radiante rezidențiale, respectiv în varianta panouri radiante industriale. Panourile radiante rezidențiale Ecosun se găsesc atât în varianta panouri radiante albe, cât și în varianta panouri radiante maro, diferența dintre acestea fiind doar culoarea. Panourile radiante industriale sunt de culoare albă și sunt concepute special pentru încălzirea spațiilor industriale, cu înălțimi mai mari.

Panouri radiante Ecosun la prețuri foarte bune pot fi comandate de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/panouri-radiante-ecosun-55.

Panouri Radiante Sunjoy

Panourile radiante Sunjoy sunt panouri radiante cu infrarușu cu eficiență ridicată, remarându-se, în special, prin faptul că au o funcție terapeutică suplimentară, având pe partea frontală, inclus în vopseaua care acoperă această suprafață, un cristal numit turmalină, cu rol de emitere de ioni negativi, cu foarte bune efecte terapeutice. Se spune că funcția terapeutică este îndeplinită de panourile radiante Sunjoy atât cât acestea se află în funcțiune, cât și atunci când acestea sunt oprite, însă este lesne de înțeles că că acest efect se realizează mult mai accentuat atunci când panoul radiant Sunjoy funcționează.

De asemenea, panourile radiante Sunjoy se merarcă și prin funcția Narosilver, cu rol de îndepărtare a bacteriilor din încăpere.

Panourile radiante Sunjoy se găsesc la puteri variate, de la 300w, până la 950w, puterea urmând a fi aleasă în funcție de dimensiunile spațiului și de gradul de izolație al acestuia. Este important de știut că în camerele de dimensiuni mai mari sau în cele cu izolație slab, uneori se impune instalarea mai multor panouri radiante cu infraroșu, instalarea unui singur panou radiant nefiind suficientă. Pentru o dimensionare corectă recomandăm folosirea acestui calculator de panouri radiante: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/info/calculator-dimensionare-panouri-radiante.

De remarcat la panourile radiante Sunjoy aspectul deosebit al acestora, fiind complet albe și foarte subțiri, fiind niște panouri radiante cu infraroșu deosebite. Se lipesc de tavanul încăperii și sunt aproape inobservabile.

Panouri radiante cu infraroșu Sunjoy se pot achiziționa de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/magazin-online-panouri-radiante-infrarosu-51.

Panouri Radiante Prima

Panourile radiante Prima sunt panouri radiante produse în China, o alternativa bună la celalte tipuri de panouri radiante cu infraroșu cu un preț mai ridicat. Sunt foarte robuste, bine lucrate și foarte eficiente. Se recomandă a fi instalate pe tavanul încăperi, însă în anumite situații se acceptă și instalarea pe pereții laterali ai spațiului.

Aspectul și calitatea panourilor radiante Prima au suferit modificări de-a lungul timpului, astfel că la momentul actual caracteristicile acestor tipuri de panouri radiante cu infraroșu sunt superioare.

Ca și celelalte panouri radiante comercializate de noi, nici panourile radiante Prima nu vin cu un termostat incorporat, ceea ce este foarte important în ceea ce privește fiabilitatea. În situația în care panourile aveau și un termostat incorporat, durata de viața a acestora ar fi scăzut considerabil, durata de viața a unui termostat fiind mult mai redusă decât a unui panou radiant Prima. Mai mult, prețul unui termostat obișnuit nu este unul foarte mare, astfel că ai posibilitatea să atașezi panoului radiant cu infraroșu ce termostat îți dorești, mecanic, electronic, programabil, neprogramabil, cu fir sau fără fir. De asemenea, poți opta și pentru termostate mai sofisticate, care permit controlul panoului radiant de la distanță.

Elementul de încălzire al panourilor radiante Prima este de foarte bună calitate, fiind realizat din fibră de carbon, conferind panourilor o eficiență ridicată și durată mare de viață. Aceste panouri radiante cu infraroșu sunt foarte bine izolate pe spate, astfel că cea mai mare cantitate de căldură este radiată spre partea din față, eficiența fiind mult mai ridicată, comparativ cu sistemele de încălzire prin convecție.

Panouri radiante Prima pot fi achiziționate de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/magazin-online-panouri-radiante-infrarosu-51.

Plasme Termice cu Infraroșu

Plasmele termice cu infraroșu sunt în concret panouri radiante cu infraroșu, singura diferență față de panourile obișnuite fiind aspectul, mai preciz culoarea, care la fac să semene foarte bine cu plasmele TV. Astfel, acestea au culoarea neagră, confundându-se cu o plasmă TV care, spre uimirea vizitatorilor, emană căldură, asemenea unui veritabil ,,soare”.

Aspectul ne duce cu gândul că cea mai bună poziție de instalare a acestor plasme termice cu infraroșu este peretele lateral, nu tavanul, însă pot fi instalate foarte bine chiar și pe tavanul încăperii. Imporant de știut că cea mai bună eficiență în cazul sistemelor de încălzire pe bază de radiație infraroșie se obține prin instalarea pe tavan, când se obține cantitatea maximă de radiație si, binențeles, cea mai bună eficiență, costurile cu încălzirea reducându-se astfel la minim.

Suprafața plasmelor termice cu infraroșu poate fi realizată inclusiv din sticlă. Sticla este un bun conductor termic, astfel că o plasmă radiantă din sticlă are o bună eficiență, însă dezavantajul îl reprezintă fragilitatea acestora, fiind foarte mare riscul de a fi deteriorate pe perioada transmortului sau a montajului.

Plasme termice cu infraroșu pot fi achiziționate de aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/catalog/magazin-online-panouri-radiante-infrarosu-51.

Modul de funcționare al panourilor radiante cu infraroșu

Panourile Radiante cu infraroșu funcționaze pe baza aceluiași principiu cu care Soarele încălzește Pământul, folosind radiațiile cu infraroșu. Astfel, asemenea Soarelui, panourile radiante cu infraroșu încălzesc cu prioritate obiectele din raza lor de acțiune, încălzirea aerului realizându-se ulterior, de către obiectele încălzite în prealabil de panourile radiante cu infraroșu.

De ce este mai eficientă încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu? Este mai eficientă deoarece pierderile de căldură sunt mult mai mici, datorită faptului că cea mai mare cantitate de căldură este direcționată către centrul camerei, astfel că se vor reduce considerabil pierderile de căldură prin pereți și, mai ales, prin tavan. În cazul încălzirii prin convecție încălzirea se realizează de jos în sus, aerul rece odată încălzit ridicându-se la nivelul tavanului, pierderile de căldură fiind foarte mai prin suprafața acestuia, mai ales la camerele unde tavanul nu este izolat.

Modul de funcționare al panourilor radiante cu infraroșu, descris anterior, face ca acestea să asigure un anumit confort termic persoanelor care se află în cameră, la scurt timp după punerea lor în funcțiune, chiar înante ca temperatura aerului să atingă limita de confort. Acest lucru se întâmplă deoarece persoanele sunt încălzite mai repede decât aerul.

Important de știut este și faptul că panourile radiante pot fi folosite atât ca metodă unică de încălzire, fiind necesar a se face o dimensionare corespunzătoare, cât și ca metodă suplimentară de încălzire, pentru a se asigura un anumit surplus de temperatură, față de căldura dată de un alt sistem de încălzire deja instalat.

Un dezavantaj al panourilor radiante cu infraroșu este că acestea nu încălzesc și apa, comparativ cu centralele termice, însă acest lucru se poate rezolva foarte simplu prin instalarea unui boiler sau a unui instant de apă caldă.

Pentru a se asigura o funcționare optimă a panourilor radiante, este recomandat a se atașa acestora un termostat, cu rol de a le opri atunci când temperatura din cameră se află la valoarea dorită, astfel evitându-se o încălzire excesivă și un consum suplimentar de energie electrică.

Montaj Panouri Radiante cu Infraroșu

Panourile radiante cu infraroșu se instalează de regulă pe tavanul încăperii, această modalitate de instalare asigurând eficiență maximă, acest lucru presupunând degajarea unei cantintăți maxime de caldură la cele mai mici costuri. Însă, sunt camere în care se recomandă instalarea pe un perete lateral, fie datorită înălțimii spațiului, fie datorită aspectului panoului sau al încăperii, spre obținerea eficienței maxime și a celor mai mari beneficii în ceea ce privește aspectul.

În ceea ce privește numărul de panouri radiante cu infraroșu ce se impune a fi instalate, acesta depinde de dimensiunile spațiului și de gradul de izolație al acestuia. Aceste informații sunt necesare inclusiv pentru alegerea tipului de panouri radiante ce se impune a fi instalate (panouri radiante rezidențiale, panouri radiante industriale, sau panouri radiante tip lampă cu infraroșu).

În camerele de dimensiuni rezonabile, optim izolate termic, de regulă se instalează un singur panou radiant, poziționat cât mai pe centrul camerei, spre a asigura o temperatură uniformă în întreg spațiul. În schimb, în camerele de dimensiuni mai mari sau cu izolație foarte slabă, de regulă se instalează două sau mai multe panouri radiante cu infraroșu, poziționate proporțional pe suprafața tavanului sau a pereților, pentru a se asigura, de asemenea, o încălzire uniformă a spațiului.

Pentru a se asigura un consum redus de energie electrică și control al temperaturii, panourile radiante cu infraroșu se instalează împreună cu un termostat de ambient. Pentru cei dornici de precizie, cea mai bună opțiune o reprezintă termostatul electronic, însă pentru cei interesați de o fiabilitate cât mai mere, alegerea potrivită o reprezintă instalarea unui termostat mecanic.

Tot referitor la termostate, optime pentru a fi atașate panourilor radiante sunt atât termostatele cu fir, cât și termostatele wireless (fără fir). De regulă, se instalează câte un termostat la fiecare panou radiant, însă în camerele mai mari, în care sunt montate mai multe panouri radiante cu infraroșu, se poate instala un singur termostat la toate panourile din cameră, cu specificația că dacă puterea instalată în respectiva cameră este foarte mare, se recomandă instalarea și a unui contactor.

Mai multe informații despre montajul panourilor radiante cu infraroșu găsiți aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/montaj-panouri-radiante-infrarosu.

Consum de Energie Electrică Panouri Radiante cu Infraroșu

Se spune despre panourile radiante că sunt cel mai eficient sistem de încălzire ce funcționează pe bază de energie electrică, afirmație îndrăzneață, dar justificată, având în vedere că încălzirea cu panourile radiante cu infraroșu reduce foarte mult pierderile de căldură prin pereți și tavan.

Ca exemplu, în ideea de a crea cititorului o imagine cât mai clară despre consumul aferent încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu, pentru încălzirea unei camere de aproximativ 16 mp, cu o înălțime de 2,5 m, cu izolație medie, consumul de energie electrică este de aproximativ 150 lei/lună. Binențeles, prezintă importanță și cât de bine sunt încălzite camerele din jur și valoarea temperaturii de afară.

Consumul depinde foarte mult de dimensionarea panourilor radiante cu infraroșu, respectiv de instalarea acestora. Într-o primă fază, trebuie să aveți grijă să achiziționați unul sau mai multe panouri radiante, după caz, de putere potrivită. Ulteriot, trebuie să aveți grijă ca panourile radiante să fie instalate corespunzător, pentru că altfel e posibil să aveți surpriza că nu veți opține temperatura dorită, iar costurile de încălzire sunt mari.

Ca o recomandare în legărură cu subiectul instalare-montaj, vă recomandăm să nu instalați panourile radiante pe tavanul încăperii la o înălțime mai mare de 1,5 m de la podea (latura de jos a panoului), cu excepția cazului în care panoul este înclinat la un unghi corespunzător, înclinație de natură a asigura distribuirea radiației spre centrul încăperii. Această recomandare este valabilă dacă ați luat decizia de a instala panoul/panourile radiante pe un perete lateral. Dacă însă ați luat decizia de a realiza instalarea panourilor radiante cu infraroșu pe tavan, dacă este vorba de un singur panou, instalați-l cât mai central, iar în cazul mai multor panouri, instalați-le proporțional pe suprafața tavanului.

Mai multe informații despre consumul aferent încălzirii cu panouri radiante cu infraroșu găsiți aici: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/panouri-radiante-infrarosu-consum.

Articole Utile despre Încălzirea cu Panouri Radiante cu Infraroșu:

- Panouri Radiante Ecosun: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/panouri-radiante-ecosun.

- Panouri Radiante Dragus: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/panouri-radiante-dragus.

- Panouri Radiante Sunjoy: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/panouri-radiante-sunjoy.

- Panouri Radiante Prima: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/panouri-radiante-prima.

- Plasme Termice Radiante - Panouri radiante infrarosu cu aspect de plasma: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/plasme-termice-infrarosu.

- Dimensionare. Costuri. Studiu de Caz Panouri Radiante cu Infrarosu: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/dimensionare-costuri-studiu-caz-panouri-radiante-infrarosu.

- Incalzire industriala. Incalzire hale industriale cu panouri radiante: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/incalzire-industriala-cu-panouri-radiante.

- Incalzirea cu panouri radiante infrarosu: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/blog/panouri-radiante-infrarosu/incalzirea-cu-panouri-radiante-infrarosu.

- Top 10 cele mai bune panouri radiante cu infarosu: https://www.chibzuintza.ro/top-10-cele-mai-bune-panouri-radiante-cu-infarosu/.

- Solutie ieftina pentru incalzire la exterior: https://www.panouriradiante-incalzire.ro/solutie-ieftina-pentru-incalzire-exterior/.

- Incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu, sub lupa: https://romanialibera.ro/stil-de-viata/casa-mea/incalzirea-cu-panouri-radiante-cu-infrarosu--sub-lupa-385042.

- Avantajele si dezavantajele incalzirii cu panouri radiante cu infrarosu: https://www.antena3.ro/actualitate/avantaje-dezavantaje-incalzire-panouri-radiante-infrarosu-581085.html.

- Panouri-radiante-infrarosii.ro- brasovconstruct.ro: https://www.brasovconstruct.ro/panouri-radiante-infrarosii.ro-panouri-radiante-cu-infrarosu-2.html.

Comentarii